info@miu.edu.af

0093202501645

اشتراک نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان در کنفرانس بین المللی «نقش اقتصاد خانواده در انکشاف اقتصاد پایدار افغانستان»

نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان در همایش بین اللمللی« نقش اقتصاد خانواده در انکشاف اقتصاد پایدار افغانستان» که در طی 3 روز از تاریخ 1404/2/9 الی تاریخ 1404/2/11 در دانشگاه التقوی ولایت ننگرهار برگزار شده بود، اشتراک نمود.

این همایش با حضور مسئولین عالی رتبه امارت اسلامی افغانستان و مشارکت گسترده محققان، روئسا، معاونین و اساتید دانشگاه‌های دولتی و خصوصی از سراسر کشور برگزار گردید.

در مراسم افتتاحیه همایش، ندامحمد ندیم وزیر تحصیلات عالی افغانستان راجع به اهمیت و جایگاه علم در اندیشه اسلامی و ضرورت رویکرد اسلامی به تعلیم و تربیت و تحقیقات علمی صحبت کرد. ایشان همچنین انکشاف رشته‌های علمی موجود و ایجاد رشته‌های علمی جدید مورد نیاز کشور را از اولویت‌های وزارت تحصیلات عالی اعلام کرد. ندامحمد ندیم اقتصاد خانواده را پایه و اساس اقتصاد پایدار بر شمرد و نقش آن را در اقتصاد پایدار افغانستان تعیین کننده دانست.

لطف الله خیرخواه معاون علمی پیشین وزارت تحصیلات عالی افغانستان، مولوی عزیزالله مصطفی معاون والی ننگرها، خیرالله خیرخواه رئیس انکشاف وزارت اقتصاد، محمد مخلص بهسودی معاون پژوهش دانشگاه التقوی و دبیر علمی همایش از دیگر سخنرانان محفل بودند.

 دبیر علمی همایش بیان داشت که در این همایش علمی و بین المللی 115 مقاله علمی از دانشگاه‌های دولتی و خصوصی افغانستان و 10 مقاله از کشورهای مالزی، اندونزی، هند و پاکستان به دبیرخانه همایش واصل شده است که 70 مقاله علمی در طی سه روز و در چهار پنل به سه زبان انگلیسی، پشتو و فارسی ارائه خواهد شد.

 در این همایش که در فضای صمیمی و با شور و نشاط برگزار گردید، محققان علاوه بر ارائه مقالات علمی و نتایج تحقیقات خود، به سوالات شرکت کنندگان در موضوع مقالات نیز پاسخ می‌دادند.

 از این میان نمایندگی جامعه المصطفی افغانستان، با ارسال 5 مقاله در این همایش اشتراک نموده که دو مقاله از مقالات ارسال شده در همایش ارائه گردید.

 این همایش علمی با سخنرانی دکتر مزمل رئیس تحقیق، ترجمه و تألیف وزارت تحصیلات عالی و اهدای لوایح تقدیر به شرکت کنندگان و نویسندگان مقالات به پایان رسید. دکتر مزمل در سخنان خود بیان داشت، انکشاف علمی در عرصه‌های مختلف وابسته به تحقیقات علمی است. زیرا تحقیق و پژوهش است که سبب تولید علم و نوآوری‌های علمی در جامعه می‌شود. وی اذعان نمود که تحصیلات عالی افغانستان در گذشته نسبت به تحقیق و پژوهش توجه لازم را نداشته و تأکید کرد که دانشگاه‌های دولتی و خصوصی کشور باید بکوشند نسبت به تحقیق و آموزش‌های پژوهش محور اهتمام بیشتر داشته باشند. وی همچنین بیان داشت که وزارت تحصیلات عالی افغانستان مصمم است، از تحقیقات علمی محققان و اساتید دانشگاه‌ها حمایت نماید.