info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری نشست فرهنگی- تبیینی« مدیریت زمان» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست فرهنگی- تبیینی«مدیریت زمان» روز یکشنبه تاریخ 1404/2/14 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی با ارائه آقای دوران علی محسنی برگزار گردید.

ایشان در ابتدای سخنان خویش حدیثی از امام رضا(ع) که در مورد مدیریت زمان است را قرائت نموده و گفتند: امام رضا (ع) می فرماید: «إجتَهِدوا أن یَکونَ زَمانُکُم أربَعَ ساعاتٍ: ساعَهً مِنهُ لِمُناجاهِ اللّه ِ و ساعَهً لِأمر المَعاشِ و ساعهً لِمُعاشَرَهِ الإخوانِ و الثِّقاتِ و الَّذینَ یُعَرِّفُونَ عُیُوبَکُم و یَخلِصونَ لَکُم فِی الباطِنِ و ساعَهً تَخلُونَ فِیها لِلَذّاتِکُم و بِهذِهِ السّاعَهِ تَقدِروُن عَلَی الثَّلاثِ ساعاتٍ؛ بکوشید که زمانتان را به چهار بخش تقسیم کنید، زمانی برای مناجات با خدا، زمانی برای تأمین معاش [کسب روزی]، زمانی برای معاشرت با برادران و معتمدانی که عیب هایتان را به شما می شناسانند و در دل شما را دوست دارند و ساعتی برای کسب لذّت های حلال» (فقه الرّضا علیه السلام، ص 337 )

ایشان در توضیح حدیث گفتند: این حدیث نشان می‌دهد که زندگی انسان باید بر اساس برنامه‌ریزی منظم و تعادل باشد. در آن، توصیه شده است که هر فرد زمانش را به چهار قسمت تقسیم کند: اول، زمانی برای مناجات و ارتباط با خدا، چرا که این رابطه معنویت انسان را تقویت می‌کند و راهنمای او در مسیر زندگی است. دوم، وقت برای امور معیشتی و کار و کسب درآمد، زیرا بدون تامین نیازهای اقتصادی، زندگی سخت خواهد شد. سوم، زمانی برای معاشرت با دوستان و اهل اعتماد، کسانی که عیب‌های شما را می‌دانند و در کنارشان احساس امنیت و صداقت می‌کنید؛ این بخش از زمان به تقویت روابط و یادگیری اخلاق کمک می‌کند. چهارم، لحظه‌ای برای لذت‌ها و استراحت‌های شخصی، که باعث تجدید قوا و آرامش روانی می‌شود. اگر این چهار قسمت را رعایت کنیم، می‌توانیم باقی زمان‌ها را به دیگر امور اختصاص دهیم و زندگی متعادلی داشته باشیم. این حدیث در حقیقت به ما می‌آموزد که کلید موفقیت در زندگی، مدیریت صحیح زمان و اولویت‌بندی درست است؛ چیزی که با برنامه‌ریزی می‌توان به آن رسید.