نشست فرهنگی- تربیتی«عاشورا و آگاهیبخشی به جامعه» روز سه شنبه تاریخ 1404/4/24 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای رفیعی برگزار گردید.
ایشان در سخنان خویش به بخشی از زیارت اربعین امام حسین(ع) اشاره نموده و گفتند: در زیارت عاشورا می خوانیم که: «وبذل مهجته لیستنقذ عبادک من الجهالۀ وحیرۀ الضلالۀ»
آقای رفیعی بیان کرد: یکی از اهداف، پیام ها و فلسفه اصلی قیام عاشورا آگاهیبخشی به جامعه، بیدارسازی امت و نجات مردم از حیرت و سرگردانی و جهل و نادانی است. اینکه امام حسین(ع) میفرماید: «.... إنّما خرجت لطلب الإصلاح فی أمۀ جدی» و نمیفرماید: «لإصلاح أمۀ جدی» پیامش برای همۀ امت است که همگی برای اصلاح خود و جامعه و امت به پا خیزید و این راه را ادامه بدهید.
ایشان افزود: از مشکلات اساسی جامعه زمان امام(ع) همین نادانی و تحیر و سرگردانی بود که به خاطر دنیا و ترس از کشته شدن به راحتی امام را تنها گذاشتند و کنار یزید قرار گرفتند و یا تا أخر در تحیر و سرگردانی ماندند تا آنکه امام به شهادت رسید و آنوقت توبه کردند، آنهم با دادن جان خود همانند توابین.
آقای رفیعی گفت: اینکه امام حسین(ع) ندای فرشتگان و اجنه را برای نابودی دشمنان نپذیرفت برای همین بود که هدف امام صرف شکست دشمن و پیروزی بر آنان نبود، چرا که توان این کار را بیش از همه داشت. بلکه هدف اصلاح و بیداری امت و نجات آنان از تحیر و سرگردانی بود و این وظیفه عمومی است که امام با فرمایش خود (لطلب الاصلاح)، به عهده همۀ پیروان گذاشته است.