info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری نشست فرهنگی- تبیینی«نقش صبر در زندگی فردی و اجتماعی انسان» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست فرهنگی- تبیینی« نقش صبر در زندگی فردی و اجتماعی انسان» روز شنبه تاریخ 1404/4/28 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای صادقی نژاد برگزار گردید.

ایشان در ابتدای سخنان خویش با تمسک به حدیثی از امام صادق(ع) گفتند: امام می فرماید: «من ابتلی من المؤمنین ببلاء فصبر علیه کان له مثل اجر الف شهید؛ هر مؤمنی که گرفتار بلایی شود و بر آن صبر کند، پاداش هزار شهید دارد».

آقای صادقی نژاد در توضیح حدیث بیان کرد: صبر از ویژگی‌های اخلاقی‌ای است که در قرآن کریم و روایات اهل‌بیت (ع) بسیار بدان تأکید و سفارش شده است. آیات قرآن و احادیث معصومین در این زمینه بسیار است.

ایشان افزود: صبر را در یک تقسیم می‌توان به صبر در امور فردی و صبر در امور اجتماعی تقسیم کرد. صبر در امور فردی آن است که انسان در زندگی فردی خود هرگاه دچار بلا و مصیبت می‌شود، تلاش کند خود را نبازد و خویشتنداری پیشه کند؛ اما صبر در امور اجتماعی را شاید بتوان با اصطلاحات علوم اجتماعی به تاب‌آوری اجتماعی ترجمه کرد و از این اصطلاح برای بیان آن سود برد. تاب‌آوری اجتماعی آن است که جامعه ظرفیت آن را داشته باشد که در مواجهه با بحران‌ها و مشکلات فراگیر، آن را به درستی مدیریت کند، از آن سربلند و با کمترین هزینۀ ممکن بیرون آید و از آن برای فرداها و مسیر پیش روی خود درس بگیرد.

آقای صادقی نژاد اضافه کرد: تاب‌آوری اجتماعی چند مؤلفه دارد: 1. سرمایۀ اجتماعی: سرمایۀ اجتماعی به شبکه‌ها، روابط و تعاملات اجتماعی‌ای اشاره دارد که زمینۀ همکاری و حمایت را در بستر اجتماع فراهم می‌کند و در نتیجه زمینۀ برون رفت را بحران را مهیا می‌کند. 2. رهبری مؤثر و کارآمد: رهبری مؤثر به معنای نیروی انسانی‌ای است که در هنگامۀ بحران به صحنه بیاید و با شناخت دقیق نیاز و توان جامعه، مدیریت گذار از بحران را در دست بگیرد و جامعه را از وضعیت بحرانی نجات دهد. 3. سازگار و انعطاف‌پذیری: این مؤلفه به جامعه کمک می‌کند که خود را با تغییرات سازگار کند و بتواند با آسیب کمتر از بحران عبور کند. 4. مشارکت اجتماعی: این مؤلفه در گذر جامعه از بحران بسیار اهمیت دارد و قدرت تاب‌آوری آن را افزایش می‌دهد. جامعه گرفتار بحران باید به این درک برسد که با هم‌افزایی و مشارکت اجتماعی خود به رفع مشکل اقدام کند و منتظر دستی از بیرون نماند.