info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری نشست فرهنگی- تبیینی« چراغ هدایت جامعه» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست فرهنگی- تبیینی« چراغ هدایت جامعه» روز سه شنبه تاریخ 1404/2/23 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای سیدعزیز موسوی برگزار گردید.

ایشان در ابتدای سخنان خویش حدیثی از امام صادق(ع) قرائت نموده و گفتند: امام صادق(ع) می فرماید: «رحم الله قوماً کانوا سراجاً و مناراً، کانوا دعاةً الینا بأعمالهم و مجهود طاقتهم؛ خداوند رحمت کند آن گروهی را که چراغ و مناره (هدایت) اند، مردم را با اعمال شان و با نهایت توان‌شان به سوی ما فرا می‌خوانند».(تحف العقول، ص301)

ایشان در توضیح حدیث گفتند: «رحم الله قوماً کانوا سراجاً و مناراً»؛ واژه‌های «سراج» (چراغ) و «منار» (مناره) در اینجا به عنوان نمادی از هدایت و روشنایی به‌کار رفته‌اند. همان‌طور که چراغ‌ها و مناره‌ها در تاریکی راه را روشن می‌کنند، باید کسانی باشند که در جامعه به‌عنوان الگو و راهنما عمل کنند. یعنی انسان‌های شایسته و نیکوکار نه تنها خودشان باید در مسیر الهی قرار داشته باشند بلکه با رفتار، گفتار و کردار خود دیگران را نیز به سوی خداوند هدایت کنند.

«سراج» اشاره به منبع نور و روشنایی دارد. افرادی که در مسیر هدایت و اصلاح جامعه حرکت می‌کنند باید همچون چراغی در تاریکی‌ها باشند که با نور خود، مسیر درست را ایشان افزود: «کانوا دعاة الینا بأعمالهم»؛  این بخش از روایت به این نکته اشاره دارد که دعوت به خداوند و دین نه تنها از طریق کلام و بیان است بلکه از طریق عمل نیز انجام می‌شود. کسانی که خود را وقف دین کرده‌اند، با رفتار و عملکرد خود دعوت‌کننده به خدا هستند. این عمل دعوت به‌طور غیرمستقیم و به‌وسیله رفتارشان به دیگران نشان داده می‌شود. در واقع، این قسمت از کلام حضرت به اهمیت عمل صالح اشاره دارد که می‌تواند تأثیر بسیار بیشتری نسبت به سخنان صرف داشته باشد. این افراد با داشتن اخلاق نیکو، عمل صالح، صداقت، دلسوزی و ایثار در زندگی اجتماعی خود، دیگران را به سوی خداوند دعوت می‌کنند.

آقای موسوی بیان کردند: «مجهود طاقتهم»؛ این بخش روایت، به تلاش و فداکاری اشاره دارد. کسانی که در راه دین و هدایت دیگران می‌کوشند، باید این کار را با تمام توان و قدرت انجام دهند. این تعبیر به این معناست که هیچ‌گاه نباید در مسیر خدمت به دین و دعوت به سوی خداوند، کوتاهی یا سستی شود. این افراد باید در تمام مراحل زندگی خود، حتی در سخت‌ترین شرایط، تلاش کنند تا راه را برای دیگران هموار کنند. در این بخش، تاکید بر تلاش بی‌وقفه و فداکاری است. خداوند رحمت خود را بر کسانی می‌فرستد که با تمام قدرت و توان خود در راه هدایت و اصلاح جامعه گام می‌زنند.