info@miu.edu.af

0093202501645

برگزای نشست فرهنگی- بصیرتی« زن از نگاه امام علی(ع)» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

به مناسبت میلاد مسعود حضرت فاطمه معصومه(س) نشست فرهنگی- بصیرتی« زن از نگاه امام علی(ع)» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای علی شاه فایق برگزار گردید.

ایشان در باتدای سخنان خویش با قرائت حدیثی از امام علی(ع) گفتند: امام علی(ع) فرمود: «وَ إِنِ اِسْتَطَعْتَ أَنْ لاَ تُمَلِّكَ اَلْمَرْأَةَ مِنْ أَمْرِهَا مَا جَاوَزَ نَفْسَهَا فَافْعَلْ فَإِنَّهُ أَدْوَمُ لِجَمَالِهَا وَ أَرْخَى لِبَالِهَا وَ أَحْسَنُ لِحَالِهَا فَإِنَّ اَلْمَرْأَةَ رَيْحَانَةٌ وَ لَيْسَتْ بِقَهْرَمَانَةٍ؛ و اگر بتوانی زن را از انجام امور خارج از خودش منع کنی، این کار را بکن، زیرا این برای زیبایی، آرامش ذهن و وضعیت او بهتر است. حقیقتاً، زن مانند گل خوش‌بو و لطیف است، و نه کسی است که بتواند او را تحت تسلط کامل درآورد»

وی در این زمینه گفت: قهرمانه، که در فرمایش امام از زن نفی و سلب می‌شود، به معنای نفی و سلب قوت‌مندی و جسارت و جرئت که امروزه این مفاهیم با مفهوم قهرمان عجین است، نیست. بلکه معنای قهرمان در ادبیات آن روز، خدمت‌کاری است.

ایشان در اخیر گفت: ریحانه نیز که در فرمایش امام استفاده شده است، ناظر به عطرآگینی و طراوت‌بخشی زن است که محیط خود را شاداب نموده و زمینۀ تعمیق زندگی را فراهم می‌سازد.