نشست فرهنگی- تبیینی« اهمیت نگهداری زبان» روز شنبه تاریخ 1404/1/23 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای محمداسحاق ذاکری برگزار گردید.
آقای ذاکری با بیان حدیثی از امام باقر(ع) گفتند: پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند: «وَ قَالَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : إِنَّ هَذَا اَللِّسَانَ مِفْتَاحُ كُلِّ خَيْرٍ وَ شَرٍّ فَيَنْبَغِي لِلْمُؤْمِنِ أَنْ يَخْتِمَ عَلَى لِسَانِهِ كَمَا يَخْتِمُ عَلَى ذَهَبِهِ وَ فِضَّتِهِ فَإِنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَالَ رَحِمَ اَللَّهُ مُؤْمِناً أَمْسَكَ لِسَانَهُ مِنْ كُلِّ شَرٍّ فَإِنَّ ذَلِكَ صَدَقَةٌ مِنْهُ عَلَى نَفْسِهِ ثُمَّ قَالَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لاَ يَسْلَمُ أَحَدٌ مِنَ اَلذُّنُوبِ حَتَّى يَخْزُنَ لِسَانَهُ؛ راستى اين زبان كليد هر خوبى و بديست،و سزاوار است كه مؤمن بر زبان خود مهر زند چنانچه بر طلا و نقرهاش مهر ميزند.زيرا رسول خدا(صلّى الله عليه و آله)فرمود خدا رحمت كند مؤمنى را كه زبانش را از هر بدى باز دارد.زيرا اين صدقه ايست كه او بخود داده است.سپس فرمود:احدى از گناهان سالم نماند تا زبانش را در بند كند».
ایشان گفتند: این حدیث به اهمیت زبان و تأثیر آن بر زندگی مؤمنان اشاره دارند. زبان مانند کلیدی است که میتواند درهای خیر و شر را باز کند. بنابراین، شایسته است مؤمنان زبان خود کنترل کنند.
آقای ذاکری بیان داشت: پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم به مؤمنان توصیه کردهاند که زبان خود را از هر گونه شر و آسیبی نگه دارند، چرا که این کار نوعی صدقه بر نفس خود به شمار میآید. همچنین، حضرت فرمودند که هیچکس از گناهان مصئون نیست تا زمانی که زبان خود را حفظ نکند.
ایشان در اخیر گفت: این سخنان نشاندهنده ضرورت کنترل زبان و فکر قبل از سخن گفتن است، زیرا کلمات میتوانند تأثیرات عمیق و درازمدتی بر خود فرد و دیگران بگذارند. به همین دلیل، حفظ زبان میتواند به رشد اخلاقی و روحانی مؤمنان و تقویت روابط اجتماعی کمک کند.