info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری نشست فرهنگی- بصیرتی «اعمال و نتایج آن» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست فرهنگی- تربیتی«اعمال و نتایج آن» روز دوشنبه تاریخ 1404/1/18 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای غلام علی احمدی برگزار گردید.

ایشان با بیان حدیثی از پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم گفتند: حضرت می فرماید: «مَنِ اقْتَصَدَ اَغْناهُ اللّه‏ وَ مَنْ بَذَّرَ اَفْقَرَهُ اللّه وَ مَنْ تَواضَعَ رَفَعَهُ اللّه‏ وَ مَنْ تَجَبَّرَ قَصَمَهُ اللّه؛

هر كس ميانه ‏روى كند، خداوند بى ‏نيازش سازد و هر كس ريخت و پاش نمايد، خداوند فقیرش كند، هر كس فروتنى پيشه كند، خداوند بلندش نمايد و هر كس بزرگى كند، خداوند خُردش نمايد». نهج الفصاحه ص 755 ، ح 2939

آقای احمدی در ادامه بیان داشت: این حدیث شریف برخی قوانین الهی را توضیح می دهد:

1- قانون تفکر، تدبر و تعقل: در چندین جای قرآن کریم آیات مربوط به تفکر، تعقل و تدبر آمده است که اگر انسان در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی رفتار مبتنی بر تفکر و تدبر داشته باشد؛ یقینا رفتار معتدل خواهد داشت و دچار مشکلات عدیده نمی شود.

2- قانون دوری از اسراف و مصرف¬گرایی که در قرآن کریم می فرماید: «يَا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا ۚ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ» این آیه شریفه به صراحت انسان را از اسراف و بدمصرفی منع می کند تا در چنگال فقر و فلاکت گرفتار نگردد.

3- تواضع در برابر خالق و مخلوق: انسان از آنجا که مخلوق پروردگارش است بایستی در برابر خالقش تواضع داشته باشد که اوج تواضع و بندگی انسان نمازی است که مصداق این آیه شریفه باشد: «اتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ  إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ  وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُون» از سوی دیگر انسان در برابر هم نوعان خویش نیز متواضع باشد؛ زیرا انسان مخلوق خداوند و مورد احترام خالق است.

4- دوری از تکبر و تبختر: انسان نباید با تکبر رفتار نماید؛ چرا که با قانون الهی منافات دارد و باعث ذلت و خواری انسان می شود.