نشست فرهنگی- تربیتی«نیازمندی های انسان مومن» روز یکشنبه تاریخ 1404/1/17 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای سیدعزت الله احمدی برگزار گردید.
ایشان در ابتدای سخنان خویش با تمسک به حدیثی از امام جواد(ع) گفتند: حضرت می فرماید: «اَلمُؤمِنُ یَحتاجُ إلی ثَلاثِ خِصالٍ: تَوفیقٍ مِنَ اللهِ، وَ واعِظٍ مِن نَفسِهِ وَ قَبُولٍ مِمَّن یَنصَحُهُ؛ مؤمن، به سه چيز، نيازمند است: توفيقى از جانب پروردگار، پنددهنده اى از درون خويش و پذيرشى از نصيحت كنندگان»
آقای احمدی در توضیح این حدیث گفتند: امام جواد (علیهالسلام) دربارهی ویژگیهای لازم برای یک مؤمن، به مسئلهی مهمی از جنبهی تربیتی و معنوی اشاره دارد. این سه خصیصه عبارتند از:
1-توفیق از سوی خداوند: توفیق به معنای دست یابی به موفقیت و کیفیاتی است که فرد را در مسیر عمل به خوبیها و نیکیها یاری میکند. مؤمن نیازمند این است که در هر مرحله از زندگیاش، خداوند او را توفیق دهد تا از راه راست منحرف نشود و در کارهای خیر موفق باشد. این توفیق به معنای فراهم شدن شرایط مساعد برای انجام اعمال صالح و دوری از گناهان است.
2-واعظی از درون: این ویژگی به خودآگاهی و نفوذ ضمیر خود فرد اشاره دارد. مؤمن باید به صدای درونی خود گوش دهد و قابلیت تشخیص خوب از بد را در خود پرورش دهد. این واعظ درونی میتواند به عنوان یک راهنما عمل کند و فرد را در مواقع نیاز به یادآوری از انجام اعمال نیک و پرهیز از بدیها کمک کند.
3-قبول نصیحت دیگران: مؤمن باید از نصیحت دیگران استقبال کند و پذیرش انتقادات و مشاورههای دلسوزانه را در خود بیافریند. این پذیرش نشاندهنده تواضع و آگاهی فرد است که میداند هیچکس نمیتواند به تنهایی همهی اشتباهات خود را تشخیص دهد و تغییر کند. از این رو، وجود اعتماد به نفس و ارتباط مثبت با دیگران در جهت رشد و بهبود شخصیت مؤمن بسیار ضروری است.