نشست فرهنگی- تبیینی«آثار خوش اخلاقی» روز شنبه تاریخ 1404/1/16 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای احمد ذبیح افشاگر برگزار گردید.
آقای افشاگر گفتند: حضرت پیامبر گرامی اسلام می فرماید: «صِلَةُ الرَّحِمِ وَ حُسنُ الخُلقِ وَ حُسنُ الجَوارِ یَعمُرانِ الدّیارَ وَ یَزیدانَ فِى العمارِ؛ صله رحم، خوش اخلاقى و خوش همسایگى، شهرها را آباد و عمرها را زیاد مى کند».(نهج الفصاحه، ح ۱۸۳۹)
ایشان افزود: فضایل اخلاقی و آداب رفتاری با دیگران از منظر اسلام علاوه بر پاداشها و آثار معنوی و اخروی، آثار ارزشمند دنیوی و جسمانی نیز به همراه دارد بر اساس این روایت سه فضیلت اخلاقی در مواجهه با دیگران یعنی صله رحم، رفت و آمد با اقوام و خویشاوندان و همچنین برخورد شایسته و رفتار نیک با همسایگان دو اثر مهم را به دنبال دارد که عبارتند از : آبادانی شهرها و افزایش طول عمر.
آقای افشاگر بیان داشت: در این حدیث، پیامبر (ص) از «صلۀ رحم»، یعنی حفظ و تقویت روابط خانوادگی و خویشاوندی، سخن میگویند و بر ارزش نیکوکاری و ارتباط مستمر با اعضای خانواده تأکید دارند. همچنین، «حسن خلق» به معنای رفتار نیکو و اخلاق مداری در تعاملات اجتماعی است که موجب ایجاد انس و محبت میان افراد میشود. در نهایت، «حسن جوار» به نیکی و احترام به همسایگان اشاره دارد که در کنار ویژگیهای دیگر، به آبادانی و رونق جامعه کمک میکند. به عبارت دیگر، این حدیث به مسلمانان یادآور میشود که با حفظ روابط خانوادگی، داشتن اخلاق نیکو و احترام به همسایگان، میتوانند زندگی بهتر و جامعهای آباد و شاداب بسازند، که به تأمین رفاه و خوشبختی همگان منجر خواهد شد.