info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری جلسه تفسیر قرآن کریم در ماه مبارک رمضان در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

جلسه تفسیر قرآن کریم در ماه مبارک رمضان روز سه شنبه تاریخ 1403/12/27 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای مولوی قانت برگزار گردید.

ایشان در تفسیر سوره حمد به موضوع دعا و تضرع به درگاه الهی را مورد بحث قرار گرفتند:  این آیه نشان می‌دهد که تضرع و تعبد انسان، یک توفیق و سعادت بزرگی است، خداوند با دقت و توانایی کامل، انسان را آفریده و تمام جنبه‌های جسمانی، روحانی و عقلانی او را به بهترین شکل طراحی کرده است.

آقای قانت گفت: در ادامه آیه «الرَّحْمَٰنِ الرَّحيمِ؛ بخشنده و مهربان است) می باشد که تکرار این دو اسم در این آیه، تأکیدی بر رحمت و مهربانی خداوند است، سپس آیه «مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ؛ مالک روز جزاست» بوده که این آیه بیانگر این است که خداوند مالک و حاکم روز قیامت است و در آن روز به حساب اعمال بندگان رسیدگی می‌کند و پاداش و کیفر می‌دهد. "الدین" به معنای جزا، حساب و پاداش است.آیه بعدی« إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ((پروردگارا) تنها تو را می‌پرستیم و تنها از تو یاری می‌جوییم» می باشد که این آیه مهم‌ترین قسمت سوره فاتحه است و بیانگر توحید عبادی است. یعنی ما فقط خدا را می‌پرستیم و هیچ شریکی برای او قائل نیستیم و فقط از او یاری می‌جوییم و به هیچ کس دیگری متوسل نمی‌شویم. "نعبد" یعنی عبادت می‌کنیم و "نستعین" یعنی یاری می‌جوییم. بعد از آن آیه «اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ؛ ما را به راه راست هدایت فرما» می باشد که این آیه دعا و درخواست از خداوند برای هدایت به راه راست است.  و در اخیر آیه« صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ؛ راه کسانی که به آنان نعمت دادی، نه کسانی که مورد غضب واقع شده‌اند و نه گمراهان» می باشد که این آیه توضیح می‌دهد که راه راست، راه کسانی است که خداوند به آنان نعمت داده است، یعنی پیامبران، صدیقین، شهدا و صالحین. همچنین، این آیه از خداوند می‌خواهد که ما را از راه کسانی که مورد غضب او واقع شده‌اند (مانند یهودیان) و کسانی که گمراه هستند (مانند مسیحیان) دور نگه دارد.

در اخیر آقای قانت اهمیت سوره فاتحه را به طور کامل بیان داشت