نشست فرهنگی- تبیینی تحت عنوان«فضایل و سیره اخلاقی امام محمدتقی(ع)» روز شنبه تاریخ 1403/10/22 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و کارشناسی آقای سیدجمال الدین موسوی برگزار گردید.
ایشان گفتند: امام محمد تقی (ع)، معروف به امام جواد، در سنین کم، به مقام امامت نائل شد و زندگیاش سرشار از فضایل اخلاقی و سیرهای مثالزدنی بود. یکی از ویژگیهای بارز ایشان، علم و دانش بسیار بالای او بود که همواره در خدمت به اسلام و هدایت مردم قرار داشت. امام تقی (ع) با وجود سن کم، توانست به عنوان یک مفسر و عالم دین شناخته شود و به سؤالات دینی مردم پاسخ دهد.
آقای موسوی بیان داشت: از دیگر فضیلتهای ایشان، رفتار نیکو و اخلاق حسنهاش بود. او به شدت به انصاف، صداقت و احترام به دیگران اهمیت میداد و همیشه سعی میکرد با نرمخویی و مهربانی با دیگران برخورد کند. امام محمد تقی (ع) در مواجهه با دشواریها و مشکلات، صبوری و استقامت ویژهای نشان میداد و در زندگی شخصی و اجتماعی خود، الگویی از شخصیت اسلامی را به نمایش گذاشت.
ایشان گفتند: از امام جواد علیه السلام روایات ارزشمند در موضوعات مختلف برجای مانده است که از جمله آنها روایت حاضر (الْمُؤمِنُ یحْتاجُ إلى ثَلاثِ خِصالٍ: تَوْفیقٍ مِنَ اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ، وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ، وَ قَبُولٍ مِمَّنْ ینْصَحُه) می باشد. در این روایت امام جواد علیه السلام می فرماید انسان مؤمن در هر شرایطی به سه ویژگی نیاز دارد: توفیق از سوی خداوند متعال، راهنمایی از درون خود، و پذیرش نصیحت از کسی که او را نصیحت میکند. «بحارالأنوار، ج ۷۲، ص ۶۵، ح ۳»