نشست فرهنگی- بصیرتی«دین داری و وفای به عهد» روز یکشنبه تاریخ 1403/8/27در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای نعمت الله نبوی برگزار گردید.
ایشان در ابتدای سخنان خویش حدیثی از پیامبر گرامی اسلام(ص) را قرائت نموده و گفتند: پیامبر گرامی اسلام(ص) می فرماید: «لاَ دِينَ لِمَنْ لاَ عَهْدَ لَهُ؛ پیمان شکن، دین ندارد»
آقای نبوی گفتند: در این روایت یکی از کارکردهای اجتماعی دینداری مورد اشاره قرارگرفته است. پیامبر اسلام (ص)، پیمانشکنی را نشانه از عدم دیانت برمیشمرد «کسی به تعهد خود وفادار نیست، دین ندارد». در مورد این روایت چند نکته قابل یادآوری است:
1.وفای به تعهد افزون بر اینکه یک تعهد اخلاقی است، از نظر اسلام یک تعهد دینی و نشانه از دیانت به حساب میآید.
2.تعهد انسان متدین ممکن است برخاسته از قراردادی باشد که بین دو شخص منعقد میگردد مانند انواع تعهداتی حقوقی یا ناشی از تعهد اجتماعی باشد بدون نیاز به وجود قرارداد حقوقی مانند "یار مظلوم و دشمن ظالم بودن".
3.پیمان شکنی میتواند دارای دو اثر اجتماعی و مذهبی باشد. از نظر اجتماعی انسان سست پیمان و عهد شکن فاقد اعتبار و سرمایه اجتماعی است و اطرافیانش به او اعتماد نمیکنند؛ ولی از نظر مذهبی در عالم عقبی به خاطر نقض عهد مورد بازخواست و پرسش قرار خواهد گرفت.