info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری نشست فرهنگی- بصیرتی« فضایل حضرت زینب(س)» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست فرهنگی- بصیرتی« فضایل حضرت زینب(س)» روز پنجشنبه تاریخ 1403/8/17 به مناسبت میلاد مسعود حضرت زینب(س) در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای زکریا فصیحی برگزار گردید.
آقای فصیحی در سخنان خویش گفتند: یکی از فضایل حضرت زینب(س) عالمه غیر معلمه است؛ یعنی عالمی و دانشمندی که معلم و استاد ندیده است. امام سجاد علیه السلام بعد از خواندن خطبه توسط حضرت زینب (س) در کوفه خطاب به وی فرمود: «انت عالمة غیر معلَّمة».
ایشان افزود: از دیگر القاب حضرت زینب کبری (سلام‌الله‌علیها) فصیحة بلیغة می‌باشد. بانوی قهرمان کربلا، فصاحت و بلاغت را از پدر و مادر گرامی‌اش به ارث برده است، که کلامش دون کلام خالق و فوق کلام مخلوق است. هنگامی که سخن می‌گفت، گویی از زبان پدر ایراد سخن می‌کرد. سخنانش در بازار کوفه و مجلس یزید و نیز گفت وگوهای وی با عبداللّه بن زیاد، بی شباهت به خطبه‌های امیرالمؤمنین علی (علیه‌السّلام) و خطبه فدکیّه مادرش زهرا (علیهاالسّلام) نیست. این خطبه‌ها در حالی ایراد می‌شد که زینب داغ‌های فراوانی در سینه داشت؛ گذشته از آنکه تشنه، گرسنه و بی‌خواب بود، سختی سرپرستی کودکان و راه را نیز به دوش می‌کشید.
آقای فصیحی اظهار داشتند: از دیگر فضائل و القاب حضرت زینب کبری (سلام‌الله‌علیها) صابرةٌ محتسبة (صبر کننده برای خداوند) است. امام حسن (علیه‌السّلام) در اثر زهر جفا بود، ولی آنچه را که آن بانوی بزرگ در کربلا مشاهده کرد، مصایب جانکاه و وصف‌ناپذیری است که کوه‌ها تاب تحمّل آن را نداشت.