info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری نشست علمی- فرهنگی« نقش علما و حاکمان در جامعه» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست علمی- فرهنگی« نقش علما و حاکمان در جامعه» روز دوشنبه تاریخ 1403/6/26 با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی با ارائه آقای عبدالعلی حسنی برگزار گردید.
ایشان در ابتدای سخنان خویش حدیثی از پیامبر گرامی اسلام(ص) قرائت نموده و گفتند: قال رسولُ اللّه  صلى الله عليه و آله : «صِنفانِ مِن اُمَّتي إذا صَلًحا صَلَحَت اُمَّتي ، و إذا فَسَدا فَسَدَت اُمَّتي ، قيلَ : يا رسولَ اللّه  ، و مَن هُما ؟ قالَ : الفُقَهاءُ و الاُمَراءُ». پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرموده است: «دو گروه از امّت من هستند كه اگر آنها درست شوند، امّتم درست شود و اگر آنها فاسد گردند، امّتم فاسد گردد. عرض شد: اى رسول خدا! آن دو گروه كدامند؟ فرمود: فقيهان و زمام داران».
ایشان افزود: از این  حدیث شریف چند نکته قابل استفاده است:
نکته سیاسی: حاکمان نقش بسیار تأثیرگزار در سرنوشت جامعه ایفا می کنند. درصورتی که فرد صالح باشند، جامعه را به سوی صلاح و رستگاری رهنمون باشند و همچنین درصورتی که فرد فاسد و غیر صالح باشند، جامعه را به سمت فساد و نابودی سوق خواهند داد. 
نکته اجتماعی: فقها وعلما نقش اساسی در هدایت جامعه دارند و در بعد ترویج ارزشها نقش برجسته و اساسی دارند. طبق حدیث شریف دیگر، العلما ورثه الانبیاء، فقها در تداوم رسالت پیامبران مسئولیت هدایت جامعه عهده دار هستند و در صورتی عالم عامل و صالح باشند، قطعا صلاح و سعادت جامعه را بدنبال دارد. 
آقای حسنی گفتند: پیامبر اکرم(ص) که در عین زمان رهبری دینی، سیاسی و اجتماعی دوران خویش را برعهده داشت، جامعه آن روز عربستان را که به جامعه جاهلی است، به یک جامعه دینی بر مبنای ارزش های الهی تبدیل نمودند و زمینه ساز شکل گیری تمدن درخشان اسلام گردیدند، در نقطه مقابل از یک حاکم ظالم و فاسد، می توان یزید را مثال زد که در مسند خلافت اسلامی قرار گرفت و انحرافات زیادی را در جوامع اسلامی بوجود آوردن و سبب سه فاجعه دردناک در تاریخ اسلام شد.