سمینار آگاهی دهی از پلان استراتژیک، دیدگاه و ماموریت نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان روز یکشنبه تاریخ 1404/2/21 با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای محمداصف حکمت برگزار گردید.
سمینار با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس آقای حکمت پیرامون پلان استراتژیک، دیدگاه و ماموریت نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان موضوعات کاملی را ارائه نمودند، ایشان در ابتدا تعریفی از پلان استراتژیک ارائه داشته و گفتند که پلان استراتژیک نقش کلیدی و محوری دارد، چشم انداز آینده را روشن میکند، مسیر فعالیتهای کوتاه مدت و درازمدت را نشان میدهد و با ایجاد هماهنگی میان بخشهای مختلف، آنان را در مسیر رسیدن به هدف یاری مینماید.
ایشان افزودند: در پلان استراتژیک، به سوالات مختلفی پاسخ داده میشود، از جمله: کی هستیم؟، کجا میخواهیم برویم؟، کجا قرار داریم؟، در چه محیطی فعالیت میکنیم؟، راه رسیدن به، اهداف کدام است؟ و چگونه فعالیتها را باید کنترل کرد؟
در ادامه آقای حکمت به مفهوم دیدگاه و مأموریت اشاره کرده و گفتند: دیدگاه یا چشم انداز، تصویر ذهنی تجسمی است از آنچه که فرد یا نهاد تحصیلات عالی می خواهد و مأموریت، مقصود، دلیل یا فلسفه وجودی یک نهاد تحصیلات عالی را بیان می کند و نهادی را از نهاد مشابه دیگر متمایز می سازد.
آقای حکمت نقش ارزشها را در تدوین پلان استراتژیک بسیار مهم دانسته و بیان کردند که: ارزشها، اصول اعتقادی پویا و اساسی نهاد تحصیلات عالی است.
ایشان در بخش دیگری از بیانات شان به تبیین انواع استرتژی پرداخته و گفتند: با توجه به قوت و ضعف درونی و فرصت و تهدید بیرونی چهار نوع استراتژی قابل تصور است:
الف) استراتژی تهاجمی؛
ب) استراتژی محافظه کارانه؛
ج) استراتژی رقابتی؛
د) استراتزی تدافعی.
آقای حکمت در پایان به تبین چارچوب برنامه استراتژیک نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان پرداخته و آن را در ضمن مرحله تدوین، مرحله اجراء و مرحله ارزیابی تقسیمبندی کرده و توضیح دادند.