info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری گردهمایی « علوم تربیتی و نقش آن در ارتقای نظام آموزشی افغانستان» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

گردهمایی« علوم تربیتی و نقش آن در ارتقای نظام آموزشی افغانستان» روز پنجشنبه تاریخ 1404/4/26 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار گردید.

مراسم با تلاوت قرآن کریم توسط آقای محبی آغاز شد و سپس آقای محمدعارف صداقت مجری برنامه به تبیین موضوع گردهمایی پرداخت.

اولین سخنران این مراسم آقای محمدآصف حکمت بود، ایشان در رابطه با چیستی علوم تربیتی صحبت نموده و گفتند: راجع به چیستی علوم تربیتی دو دیدگاه وجود دارد. عده ای آن را به عنوان یک علم مستقل و دارای هویت مستقل نمی دانند، بلکه معتقدند علوم تربیتی رشته ای است که از رشته‌های مختلف فقط بهره گیری می کند. اما عده ای دیگر آنرا یک رشته علمی مستقل و دارای هویت مستقل میداند که با استفاده از رشته‌های مختلف همچون روانشناسی، مدیریت، جامعه شناسی، فلسفه و... یک رشته علمی نظری کاربردی را به وجود آورده و در جهت گسترش و ارتقای تعلیم و تربیت بکار گرفته می شود.

آقای حکمت پیرامون ویژگی های این رشته علمی بیان کرد: مهمترین ویژگی های این رشته علمی: ۱. نگاه تخصصی و جزنگرانه به مسایل؛ ۲. اهتمام به سیاست گذاری، برنامه ریزی، ارزیابی و ارزشیابی؛ ۳. توجه و اهتمام نسبت به تقاضا و نیاز بازار کار در جامعه؛ ۴. ترکیب نظریه و عمل.

در ادامه کلیپ فعالیت ها، برنامه ها و دستاور های پوهنتون جامعة المصطفی افغانستان برای حضار پخش شد.

سپس آقای فایق پیرامون قلمرو علوم تربیتی توضیح داده و گفت: امروزه نگاه جهانی بر این که هر تحولی در سطوح گوناگون سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ریشه در تحول فکر و اندیشه و فهم فرهنگی افراد دارد که سازندۀ آن علوم تربیتی و نظام‌های تعلیمی و تحصیلی هستند. در نتیجه، نسبت به تعلیم و تربیت به صورت خاص سرمایه‌گذاری می‌کنند.

ایشان افزود: در رابطه با قلمرو علوم تربیتی می توان گفت که علوم تربیتی قلمرو گسترده ای دارد از جمله: 1.فلسفه تعلیم و تربیت، تاریخ تعلیم و تربیت، روان‌شناسی تربیتی و جامعه‌شناسی تعلیم و تربیت، 2.مدیریت آموزشی، برنامه درسی و برنامه آموزشی،3.مشاوره و راهنمایی آموزشی،4.روش‌ها و فنون تدریس و تکنالوژی آموزش، 5.ارزشیابی آموزشی، 6.  تعلیم و تربیت کودکان استثنایی، تعلیم و تربیت پیش از مکتب، تعلیم و تربیت بزرگسالان.

در اخیر آقای سیدآقاحسن حسینی سخنرانی نموده و بیان داشت:علوم تربیتی تنها محدود به صنف درس نیست؛ این رشته زیربنای سیاست‌گذاری‌های آموزشی، مدیریت مؤسسات تربیتی، و حتی برنامه‌ریزی‌های کلان فرهنگی است.

ایشان فراگیری بخش های مختلف علوم تربیتی را برای همه اعضای اجتماع لازم دانستند، از جمله: معلمان و مربیان، مدیران مکاتب، سرمعلمان و آمران، مدیران و کارشناسان معارف، تحصیلات عالی و نهادهای فرهنگی.

 سپس آقای حسینی کارکردهای علوم تربیتی با توجه به ساحت های مختلف را به بررسی گرفت.

در اخیر این مراسم برنامه پرسش و پاسخ بود که مشارکت کنندگان سوالات خود را طرح نمودند و جواب از سوی برگزار کنندگان این گردهمایی جواب دریافت کردند.