info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری نشست فرهنگی- قرآنی« سبک زندگی قرآنی» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست فرهنگی- قرآنی تحت عنوان«سبک زندگی قرآنی» روز دوشنبه تاریخ 1403/11/22 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای مولوی قانت برگزار گردید.

نشست فرهنگی- قرآنی تحت عنوان«سبک زندگی قرآنی» روز دوشنبه تاریخ 1403/11/22 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور  اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای مولوی قانت برگزار گردید.

ایشان در سخنان خویش گفتند: ریشه حیات به معنای زندگی، ۱۸۴‌ بار در قرآن‌کریم به‌کار رفته که تنها ۱۵ مورد آن به معنای زندگی نبوده و به معانی، انسان، طبیعت و خدا آمده است. ریشه طیب نیز ۵۰ بار در قرآن به‌کار رفته است و برخی از معانی آن شامل: خوردنی‌های پاکیزه، زندگی پاکیزه، رزق پاکیزه، مسکن پاکیزه و گفتار پاکیزه.

آقای قانت گفتند: حیات طیبه درواقع نتیجه و پاداش عمل آدمی بوده که به‌سبب عمل‌صالح مشروط به ایمان راستین، نصیب انسان می‌شود. همچنین پاداش صبر پرهیزگاران بوده که پیمان خدا را نشکسته و آن را به بهای ناچیز نفروخته‌اند. زندگی پاک از هرگونه نابودی، کمبودی، ناکامی، بیم و اندوه ازجمله ویژگی‌های این سبک زندگی است. در برابر سبک زندگی سالم اسلامی، زندگی فرومایگی، زیر نفوذ شیطان وجود دارد و آن برای کسانی است که فرمانبر شیطان هستند.

ایشان بیان کردند: سبک زندگی اسلامی در «حیات طیبه» حیاتی جدید، غیر از آن حیاتی است که دیگران زندگی می‌کنند. درواقع سبک زندگی در حیات طیبه، زندگی حقیقی و واقعی است نه مجازی. حیات طیبه و لقای پروردگار، هر دو، با ایمان و عمل‌صالح به‌دست می‌آید. از آن جهت که «حیات» سبب حرکت در همه موجودات است «حیات طیبه» نیز سبب شهود حق‌تعالی و سیر در تجلیات انوار الهی شده و سبک زندگی جدید و نورانی را برای آدمی به‌دنبال دارد. پژوهش در حیات طیبه که اصطلاحی قرآنی است و بررسی ویژگی‌های زندگی مرتبط با آن می‌تواند ما را به سبک زندگی مد نظر اسلام رهنمون کند.