نشست فرهنگی- تبیینی تحت عنوان«ویژگی های فرد مسلمان» روز سه شنبه تاریخ 1403/11/2 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و کارشناسی آقای محمدعارف رضایی برگزار گردید.
ایشان در ابتدای سخنان خویش با تسمک به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام(ص) بیان داشتند: پیامبر(ص) فرموده است: «ثَلاثٌ مَن لَم تَكُن فيهِ فَلَيسَ مِنّى وَ لا مِنَ اللّه عَزَّوَجَلَّ. قيلَ: يا رَسولَ اللّه، وَ ما هُنَّ؟ قالَ: حِلمٌ يَرُدُّ بِهِ جَهلَ الجاهِلِ وَ حُسنُ خُلقٍ يَعيشُ بِهِ فِى النّاسِ وَ وَرَعٌ يَحجُزُهُ عَن مَعاصِى اللّه عَزَّوَجَلَّ؛ سه چيز است كه هر كس نداشته باشد نه از من است و نه از خداى عزّوجلّ. عرض شد: اى رسول خدا! آنها كدامند؟ فرمودند: بردبارى كه به وسيله آن جهالت نادان را دفع كند، اخلاق خوش كه با آن در ميان مردم زندگى كند و پارسايى كه او را از نافرمانى خدا باز دارد».( خصال،ج1، ص 146)
آقای رضایی گفتند: این حدیث به صفات مهم انسانی اشاره دارد که برای ارتباط با خداوند و زندگی در جامعه ضروری هستند. پیامبر اکرم (ص) در این حدیث میفرمایند که سه خصوصیت وجود دارد که اگر کسی این ویژگیها را نداشته باشد، نه به او تعلق دارد و نه به خداوند. این سه ویژگی عبارتند از: حلم: این صفت به معنای صبر و شکیبایی است، توانایی کنترل خشم و پاسخ منطقی به جهل و نادانی دیگران. افرادی با این ویژگی، میتوانند در برابر دشنام و اهانت، رفتار مناسبی داشته باشند و همچنان حسن خلق: این صفت به خوشاخلاقی و رفتار نیکو با دیگران اشاره دارد. کسانی که با خوشخلق هستند، روابط اجتماعی بهتری برقرار کرده و تأثیر مثبتی بر اطرافیان خود میگذارند و در اخیر ورع: ورع به معنای پرهیز از گناهان و معصیتهاست. فردی که دارای ورع است، خود را از کارهای ناپسند نگه میدارد و به دنبال رضایت خداوند باشد.