info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری نشست علمی- فرهنگی« کتاب؛ جهان آدمی» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست علمی- فرهنگی «کتاب؛ جهان آدمی» روز چهار‌شنبه تاریخ 1403/9/28 با حضور اساتید، مؤلفین و دانشجویان در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار شد.
در این نشست آقایان زکریا فصیحی دبیر و آقای علیشاه فائق سخنران یا راوی نسبت کتاب با جهان آدمی بود.
 پس از تلاوت قرآن کریم، ابتدا آقای فصیحی ضمن تشکر از حاضران محفل و کاربران فضای مجازی، روند برنامه را بیان کرد و گفت: به غیر از سخنران، دو نفر مؤلف تجربیات زیسته خود را در از تدوین و چاپ کتاب و چند نفر از شرکت‌کنندگان تجربه مؤثر خود از مواجهه با کتاب را تعریف خواهند کرد.
سپس آقای فائق با نقل‌قولی از نیوتن که گفته است «من اگر بیشتر می‌بینم، به خاطر آن است که بر شانه غول‌ها ایستاده‌ام»، صحبت‌های خود را پیرامون «نسبت کتاب با جهان آدمی» آغاز کرد. او نقش کتاب را در گسترش وسعت دید، اتخاذ تصمیم‌های زندگی ساز و کشف یا ساختن معنای زندگی، مؤثر خواند و گفت: منظور نیوتون از غول‌ها، دانشمندانی است که او از طریق مطالعه آثارشان از دانش و نوع دید آنان استفاده کرده و به وسعت دید خود را گسترش داده است.
فائق در ادامه به نسبت و کتاب و کودک پرداخت و گفت: «این وسعت دید و جهان آدمی که درباره‌اش صحبت می‌کنیم، چه خوب است از زمینه‌هایش در زمان کودکی آدمی فراهم شود تا خلأهای فراوان زندگی کودکان، با استفاده از کتاب پر شود».
آقای فائق سپس به «نسبت کتاب و کودک افغانستانی» پرداخت و افزود: «متأسفانه کودکان افغانستان از حیث دسترسی به کتاب و کتابخانه، شاید جزو محروم‌ترین قشر جامعه بشری باشند». او گفت: «طبق تحقیقات اولیه من، فقط یک انتشارات تخصصی کتاب کودک در افغانستان وجود دارد که توان تهیه کتاب لازم برای کودکان یک شهر را ندارد، چه رسد کودکان یک کشور».
سپس دو تن از نومؤلفان هرکدام به‌نوبه خود، تجربه زیسته خود را از روند تدوین تا چاپ کتاب خود گفتند و از مشکلات و سختی‌ها و ناامیدی‌های و برخوردهایی که دیده بودند، صحبت کردند.
در بخش دیگر این برنامه حدود سیزده نفر از شرکت‌کنندگان، تجربه زیسته خود را از مواجهه با کتاب گفتند که شامل معرفی بهترین و جذاب‌ترین کتابی که خوانده‌اند، مهم‌ترین تأثیرپذیری که از کتاب داشته‌اند، می‌شد.