info@miu.edu.af

0093202501645

نشست علمی«حضرت فاطمه ام البنین(س)، الگوی وفا، ایثار و تربیت فرزند» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست علمی« حضرت فاطمه ام البنین(س)، الگوی وفا، ایثار و تربیت فرزند» روز یکشنبه تاریخ 1403/9/25 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و دانشجویان برگزار گردید.
کارشناسان این نشست آقایان روح الله روحانی و سیدعلی رضا علی نژاد و دبیر علمی نشست آقای محمدکریم امیری بودند.
نشست با تلاوت قرآن کریم توسط آقای محمدنبی مصباح آغاز شد و سپس آقای روحانی به نقش فواطم ثلاث در صدر اسلام(فاطمه زهرا، فاطمه بنت اسد، فاطمه بنت حمزه) اشاره نمود و بیان داشت که این بانوان دارای ویژگی‌های خاص بودند و برای پیامبر(ص) و امیرالمومین و فرزندان او زحمات زیادی کشیدند؛ فاطمه ام البنین(س) هم در همین راستا، دارای صفات خاص اخلاقی است.
ایشان در بیان ویژگی های حضرت فاطمه ام البنین(س) به صفت وفاداری، ادب و ولایت محوری او اشاره نمود و گفت: او ادب بندگی در مقابل خداوند داشت. ادب از پدر و مادر خود به ارث برده بود. حضرت فاطمه ام البنین(س) در مقابل امام علی(ع) و فرزندان او کمال رعایت ادب را داشت. 
از دیگر اوصافی که آقای روحانی بدان اشاره نمود ولایت مداری فاطمه ام البنین(س) بود که گفت: او به امام علی(ع) نه تنها به عنوان یک شوهر بلکه به عنوان برادر و جانشین پیامبر(ص) نگاه می کرد.
 در ادامه آقای علی رضا علی نژاد در بیان نقش حضرت فاطمه ام البنین(س) در تربیت فرزند گفت: تربیت شکوفاسازی استعدادهای فرزند است.
 وی به برخی از اوصاف و ویژگی‌هایی که از طریق ارث به فرزندان منتقل می شود مانند ویژگی‌های جسمانی، شجاعت، در مقام بیان صفات اکتسابی مانند وفاداری، فداکاری و ایثار گفت: برخی از صفات به صورت طبیعی از طریق والدین به فرزندان منتقل شود و برخی از صفات را فرزندان از والدین یاد می‌گیرند و کسب می‌کنند. آقای علی نژاد بیان داشت که فرزندان حضرت ام البنین(س) مانند حضرت ابوالفضل العباس(ع) شجاعت و فداکاری را از مادر خود به ارث برده بودند که چنین در کربلا به اوج فداکاری دست یافتند. 
ایشان اظهار داشت: ایثار و ازخودگذشتگی از دیگر تاثیرات والدین بر تربیت فرزندان ام البنین(س) بود که مادر خویش فراگرفتند.