برگزاری نشست نقد کتاب «واکاوی آیین منقبت‌خوانی در افغانستان» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست نقد کتاب« واکاوی آیین منقبت خوانی در افغانستان» روز چهارشنبه تاریخ 1403/6/21 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی برگزار گردید.
در این نشست آقایان سیدهادی صادقی نژاد و علی شاه فایق کارشناسان و آقای محمدعلی نظری دبیر علمی بود.
نشست با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط آقای زکریا فصیحی آغاز شد. پس از طرح بحث توسط دبیر علمی، نویسندۀ کتاب، سید جمال‌الدین موسوی، محتوا و چارچوب کتاب را برای حاضران تبیین کرد. در ادامه سید هادی صادقی‌نژاد ضمن تشکر از نویسندۀ کتاب که در اوضاع نابسامان فرهنگی کشو، قلم به دست گرفته و به موضوعی مهم پرداخته است ضمن برجسته نمودن نقاط مثبت کتاب، نقدهایی را بر این اثر وارد دانست.
به نظر وی نقدهای وارد براین کتاب عبارت است از: ابهام عنوان و ناسازگاری آن با محتوای کتاب، عدم رعایت مسأله‌محوری و طرح مباحث مختلف در یک پژوهش، نپرداختن به طرح مسأله، طرح نکردن روش و قلمرو پژوهش، آرودن برخی از مفاهیم بدون آن‌که در عنوان کتاب وجود داشته باشد، قرار نگرفتن پیشینۀ پژوهش در جای خود، و طرح برخی از مطالب استطرادی.
در ادامه آقای علی‌شاه فایق در ابتدا نکات خوب و مثبت کتاب را بررسی نموده و بیان کردن و در ادامه ایشان ضمن این‌که پرداختن به این موضوع را نشان مسأله‌شناسی درست و توسعه‌یافتگی فردی نویسنده دانست، گفت: اگر فصل اول کتاب قدری با تفصیل بیشتر نوشته می‌شد و مفهوم منقبت‌خوانی با مفاهیمی چون نوحه‌خوانی، روضه‌خوانی، واقعه‌خوانی و امثال آن مقایسه می‌شد، در ارائۀ تصویری روشن از مسأله موفق‌تر ظاهر می‌شد.
در اخیر، نویسندۀ کتاب به پاسخ نقدهای وارد شده پرداخت. او برخی نقدها را پاسخ داد و برخی دیگر را وارد دانست و ضمن تشکر از ناقدان وعده سپرد که در ویرایش‌ بعدی کتاب نقدها و ملاحظات ناقدان را در نظر بگیرد.