برگزاری کارگاه «آموزش ویرایش نگارشی – ادبی» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

کارگاه « آموزش ویرایش نگارشی- ادبی» روز چهارشنبه تاریخ 1403/6/14 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور سردبیران نشریات، اساتید و کارمندان نمایندگی با ارائه آقای زکریا فصیحی برگزار گردید.
 کارگاه با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و در ادامه آقای فصیحی در ابتدای سخنان خویش ویرایش را تعریف نموده و ضرورت و اهمیت آن را بیان نمودند، همچنان هجا شناسی و پاراگراف نویسی استاندارد، از دیگر مباحث مقدماتی که به‌عنوان لوازم ویرایش نگارشی است، توضیح داده شد.
در ادامه انواع ویرایش در سه دسته کلی (ویرایش صوری یا فنی، ویرایش محتوایی یا علمی، ویرایش نگارشی یا ادبی زبانی) تقسیم شد و به‌مقتضای ضرورت، تنها به ویرایش نوع سوم پرداخته شد.
اصلاح خطاهای دستوری، اصلاح خطاهای ساختاری در جمله‌سازی، اصلاح افعال مرکبی که معادل فعل ساده دارد، اصلاح فاصله‌های میان افعال مرکب، رفع حشو نگاری، اصلاح چینش طبیعی ارکان جمله فعلی و اسمی، اصلاح یا رعایت قاعده جانشینی و هم‌نشینی، اصلاح انحراف از زبان معیار، ابهام‌زدایی از عبارات نارسا یا متناقض و مبهم، ساده‌سازی جملات بلند، انتخاب معادل‌های مناسب برای واژگان غیرمتداول، مباحثی بود که همه نمونه و مثال، بررسی و بحث شد.