برگزاری برنامه حدیث خوانی« از شادمانی به خاطر گناه بپرهیز» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

برنامه حدیث خوانی با عنوان« از شادمانی به خاطر گناه بپرهیز» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر سیدعبدالحمید ثابت رئیس نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان، اساتید و کارمندان نمایندگی با ارائه آقای محمد عارف صداقت برگزار گردید.
آقای صداقت در این برنامه حدیثی از امام سجاد(ع)  را توضیح داده و گفتند: حضرت امام سجاد(ع) فرمودند: «اِيـّاكَ وَالاِْبْتـِهاجَ بالِذَّنْبِ، فاِنَّ الاِْبْتِهاجَ بِهِ اَعْظَمُ مِنْ ركُوُبِهِ» یعنی: »مبادا به گناهى كه انجام داده اى خوشحال باشى، زيـرا اظـهار شـادى بخـاطـر گـناه از انجام آن «گناه» بزرگتر است»
ایشان افزود: این حدیث در متون اسلامی به مفهوم عدم خوشحالی یا شاد شدن به خاطر انجام گناهان و اعمال نادرست اشاره دارد. این حدیث به ویژه در متون اخلاقی و عرفانی اسلامی اهمیت دارد و به ما می‌آموزد که چگونه باید به گناه و معاصی نگاه کنیم.
آقای صداقت در ادامه به خطر شادمانی در گناه اشاره نموده و بیان کردند: این حدیث هشدار می‌دهد که اگر انسان به خاطر گناه خود شاد باشد یا از آن لذت ببرد، به سمت تباهی و دوری از رحمت الهی سوق داده می‌شود. شادمانی ناشی از گناه می‌تواند انگیزه‌ای برای ارتکاب بیشتر گناهان شود.
ایشان گفتند: این حدیث می‌طلبد که افراد نسبت به اعمال خود خودآگاهی بیشتری داشته باشند. باید بدانیم که شادمانی از گناه نه تنها برای روح ما زیان‌آور است، بلکه می‌تواند ما را از حقیقت و از دریافت رحمت و مغفرت الهی دور کند.
سپس آقای صداقت اهمیت توبه را توضیح داده و گفتند: در این زمینه، توبه و بازگشت به سوی خداوند و احساس ندامت نسبت به گناهان بسیار مهم است. ذکر این موضوع در حدیث به ما یادآوری می‌کند که باید همواره در جست‌وجوی تقرب به خداوند و اصلاح نواقص خود باشیم همچنان این حدیث به ما می‌آموزد که باید از گناهان به دور باشیم و به جای آن، در مسیر نیکوکاری و تقوا قدم برداریم. داشتن احساس ندامت و غم نسبت به گناهان می‌تواند ما را به سوی اصلاح و بازگشت به مسیر درست هدایت کند.
ایشان در اخیر بیان کردند: در مجموع، این حدیث به ما یادآوری می‌کند که شادمانی در گناه، نه تنها نادرست بلکه خطرناک است و باید همواره در تلاش برای تقرب به خداوند و جست‌وجوی مغفرت و رحمت الهی باشیم. به جای ابهاج و شادمانی در گناه، باید بر روی اصلاح خود و تمرکز بر روی اعمال نیک تاکید کنیم.