نشست علمی «ابعاد شخصیتی جعفر طیار از منظر قرآن وسنت» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار شد.

نشست علمی «ابعاد شخصیتی جعفر طیار از منظر قرآن وسنت» از سلسله پیش‌نشست‌های همایش بین‌المللی حضرت جعفر ابن ابیطالب در تاریخ 1402/11/10 در نمایندگی جامعه المصطفی افغانستان برگزار گردید.

نشست علمی «ابعاد شخصیتی جعفر طیار از منظر قرآن وسنت» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید، دانشجویان نمایندگی باکارشناسی آقایان سید آقاحسن حسینی و سید عزت‌الله احمدی و دبیری آقای روح‌الله روحانی برگزار شد.

در ابتدا آقای بیات آیاتی چند از کلام‌الله مجید را تلاوت نمود.

سپس آقای حسینی در مورد جعفر طیار گفت: جعفر طیار  از بزرگان صحابه و 20 سال بزگتر از امام علی(ع) است. وی در مکه متولد شده است، و در بحث کفالت فرزندان ابوطالب، برخی نوشته‌اند که کفالت وی را حمزه سیدالشهدا و برخی عباس بن عبدالمطلب را دانسته‌اند.

ایشان در ادامه گفت: حضرت جعفر طیار مطابق برخی اقوال سومین فردی است که به اسلام گرویده است، برخی 26مین نفر و برخی هم 32مین نفر دانسته‌اند. وی از چهر‌ه‌های اصلی مسلمانانی بود که به دستور پیامبر به حبشه هجرت نمود و نجاشی پادشاه حبشه تحت تأثیر شخصیت و نفوذ کلام او با مسلمانان مهاجر با لطف و احسان رفتار نمود و از تحویل دادن آنان به نمایندگان کفار قریش امتناع ورزید.

آقای سید عزت‌الله احمدی کارشناس دیگر برنامه با توجه به متون حدیثی و روایی اهل تشیع و اهل سنت و جماعت  اظهار داشت: جعفر طیار از جایگاه ویژه معنوی و سیاسی نزد مسلمانان برخوردار بوده است، او به‌عنوان یکی از اولین مسلمانان، و کسی که مهاجران مسلمان را در حبشه مدیریت و رهبری نمود و فرمانده شجاع و مبلغ بزرگ مطرح است.

ایشان در ادامه گفت: جعفر طیار محبوب مسلمانان و شخص رسول اکرم(ص) بود به‌گونه‌ی که پیامبر در حدیثی فرمود خداوند از جعفر ابن ابیطالب به‌خاطر چهار خصلت سپاسگذار است: صداقت و عدم دروغگویی، دوری از فحشا و منکرات، عدم شرک و بت‌پرستی و در نهایت عدم شرب خمر و مسکرات.

آقای احمدی در پایان بیان داشت: نسل جعفر طیار از طریق فرزندش عبدالله ابن جعفر که خود نیز مرد متقی و پرهیزگا و شوهر حضرت زینب(س) بود ادامه یافته است.

این نشست علمی به‌صورت آنلاین نیز منتشر گردید و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.