مراسم عزاداری به مناسبت روز عاشورای حسینی در نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان

مراسم سوگواری به مناسبت روز عاشورای حسینی با عنوان « جوانمردی و فتوت در کربلا » در نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان روز شنبه تاریخ 1402/5/7 در نمازخانه نمایندگی برگزار شد.
مراسم سوگواری به مناسبت روز عاشورای حسینی تحت عنوان «جوانمردی و فتوت در کربلا» با حضور کارمندان نمایندگی برگزار گردید. در این مراسم که بعداز نماز ظهر برگزار شد، آقای احمد ذبیح افشاگر سخنرانی نمود، ایشان در مورد جوانمردی گفت: مردانگی و جوانمردی، از خصلت‌های ارزشمندی است که انسان را به اصول انسانی، شرافت، تعهد و پیمان و رعایت حال مظلومان و درماندگان پایبند می‌سازد. در فرهنگ دینی، «فتوت» به نوعی بذل و بخشش، نیکی به دیگران، گشاده‌رویی، عفاف و خویشتن‌داری، پرهیز از آزار دیگران و دوری از پستی تفسیر شده است.
ایشان در ادامه افزود: امام حسین(ع) و اصحابش زیباترین جلوه‌های جوانمردی و فتوت را در کربلا از خود نشان دادند، آب دادن امام حسین(ع) به سپاه تشنه حر، مردانگی و وفای حضرت عباس(ع) در کنار نهر علقمه و ننوشیدن آب و با لب تشنه از شریعه بیرون آمدن و نیز نپذیرفتن امان نامه شمر از جمله آنهاست.
آقای افشاگر در مورد ویژگی های جوانمردی گفت: حضرت علی (ع) سه چیز را از نشانه های مردانگی می دانند: تلاش در رواج کارهای خوب، نیکوکاری، منّت ننهادن همچنان ایشان در ادامه سخنان خویش گفت: امام علی (ع) در جای دیگر فرمود: سه چیز عین مروّت است: بخشش در حال تنگدستی، تحمل و صبوری بدون آن که انسان زیر بار ذلت برود و خودداری از خواهش و درخواست.