توسط نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان مراسم گرامیداشت از چهارمین روز ماه محرم الحرام1445 برگزار شد.

روز چهارم دهه اول محرم الحرام سال 1445 توسط نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان روز شنبه تاریخ 1402/4/31 در نمازخانه نمایندگی جامعة المصطفى افغانستان طی مراسم باشکوهی  برگزار شد.
 مراسم سوگواری به مناسبت چهارمین روز ماه محرم الحرام با عنوان «آزادی و آزادگی در نهضت امام حسین(ع)» در نمازخانه نمایندگی جامعه المصطفی افغانستان با حضور کارمندان برگزار گردید. مراسم بعداز نماز عصر با سخنرانی آقای سید محمد عالمی آغاز و با مداحی و سینه زنی توسط آقایان محمد عارف رضایی و مهدی فروغ و عظیم ابراهیمی به پایان رسید.
در این مراسم آقای سید محمد عالمی  سخنان خویش را در مورد اهمیت واقعه عاشورا آغاز کرد و بیان داشت: در طول تاریخ بشریت هیچ نهضتی همچون نهضت امام حسین(ع) قلب ها را منقلب نکرده و روح عزت، آزادگی، عواطف و همسوی را در بشر ندمیده است. بطوری که با گذشت بیش از 14 قرن، این مکتب روشنتر و تازه تر گشته است.
عالمی در ادامه افزود: امام حسین(ع) شخصیتی است که اوج آزادگی و حریت را در زندگی و در انقلابش به نمایش گذاشت و اساسا یکی از درس های مهم واقعه عاشورا آزادی و آزادگی است.
ایشان در پایان اظهار داشت: امام حسین(ع) در طول زندگی اش و مخصوصا در نهضت عاشورا، مسئله آزاد گذاشتن انتخاب را برای یارانش نشان داد. دو مرتبه بیعت را از یارانش برداشت و به آنها حق انتخاب در رفتن و ماندن قائل شد. امام بصورت کاملا شفاف صحنه را برای آنها بیان نمود و آنها نیز آگاهانه و آزادانه مسیر حق را انتخاب نمودند. با تعمق در سخنان و سیره امام حسین(ع) بوضوح میتوان گفت که: خط حسینی خط صداقت، خط انتخاب آزادانه و آگاهانه است.
مراسم با دعائیه توسط آقای رضایی به پایان رسید.