توسط نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در افغانستان، نشست علمی «کرامت انسانی از منظر حقوق و شریعت» برگزار گردید

به همت نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در افغانستان نشست علمی «کرامت انسانی از منظر حقوق و شریعت» در تاریخ 1402/3/9 در سالن دفاعیه نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه افغانستان برگزار گردید.
 آقایان مصطفی احسانی و محمدناصر واعظ¬¬¬ ‌زاده  کارشناسان نشست و آقای مهدی ناصری دبیر نشست بودند.
آقای احسانی مفهوم «کرامت» را مفهومی کانونی در علوم انسانی مدرن و اصل سامان‌ بخش و بنیادی در ساماندهی روابط انسانی ارزیابی نمود و بیان داشت که امروزه جوامع و ملت‌ها عمدتا براساس پاسداشت و عدم پاسداشت کرامت انسانی ارزیابی و قضاوت می‌شوند. وی نظام‌های حقوقی، قوانین نافذه کشورها، حقوق بشر و موضوعات مشابه  را مبتنی بر مفهوم کرامت انسانی دانست. ایشان در ادامه به ادیان الهی و به ‌ویژه دین مبین اسلام پرداخت و بیان داشت اسلام نیز انسان را موجود ویژه، خلیفه خداوند بر روی زمین معرفی کرده است. وی ضمن توضیح مفهوم کرامت، به ویژگی‌هایی که باعث کرامت انسان گردیده است و انسان را موجود متمایز ساخته است پرداخت. وی موهبت «عقل» «روح الهی» و «فطرت الهی» انسان را در این میان مهم ارزیابی نمود.
آقای واعظ زاده کرامت انسانی را در شریعت اسلامی به بحث گرفت و بیان داشت که کرامت از حقوق موضوع نیست بلکه یک  امر ذاتی و فطری است که به انسان از آن حیث که انسان است تعلق می‌گیرد با قطع نظر از جنسیت، نژاد، مذهب، طبقه اجتماعی، ملیت، قومیت و امور مشابه. ایشان کرامت انسانی را پایه و اساس کلیه حقوق موضوعه دانست. وی به ماده شش قانون اساسی کشور افغانستان اشاره نمود که در آن کرامت انسانی تصریح شده است. آقای واعظ ‌زاد احتمالات دیگری از قبیل اکتسابی داشتن کرامت را نقد نمود و آنها را مغایر با دریافت‌های عقلی و  وحیانی دانست.
این نشست علمی با استقبال دانشجویان رشته حقوق مواجه شد.