منتشر شده در : 1404/06/24
باز دید ها:8
برگزاری نشست فرهنگی–بصیرتی با موضوع «ارزشمندی علم همراه با عمل در نهج البلاغه» در نمایندگی جامعةالمصطفی افغانستان
نشست فرهنگی- بصیرتی«ارزشمندی علم همراه با عمل در نهج البلاغه» روز یکشنبه تاریخ 1404/6/23 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای عبدالعلی حسنی برگزار گردید.
ایشان سخنان خود را پیرامون حکمت ۹۲ نهجالبلاغه با محوریت جایگاه علم در زندگی انسانها بیان کرد.
آقای حسنی با اشاره به فرمایش امام علی (ع): « أَوْضَعُ الْعِلْمِ مَا وُقِفَ عَلَى اللِّسَانِ، وَأَرْفَعُهُ مَا ظَهَرَ فِي الْجَوَارِحِ وَالأَرْكَانِ؛ بى ارزش ترين دانش ها آن است که تنها بر زبان متوقف شود (و هرگز در عمل ظاهر نگردد) و با ارزش ترين دانشها آن است که در اعضا و ارکان بدن آشکار گردد (و دارنده اش آن را در زندگى خود به کار بندد.» گفت: علمی که تنها بر زبان جاری شود و در عمل به کار نیاید، کمارزش و بیثمر است. اما علمی که در رفتار، کردار و سبک زندگی انسان جلوه کند، بالاترین و شریفترین مرتبه دانش است.
وی در ادامه افزود: درسی که از این حکمت شریف گرفته میشود، آن است که آموختن دانش باید به تحول درونی، اصلاح رفتار و ساختن جامعهای متعالی بینجامد. اگر علم تنها در حد گفتار باقی بماند، نه برای فرد ثمری دارد و نه برای جامعه سودمند خواهد بود.
در پایان آقای حسنی تأکید کرد که پیوند دانش و عمل، بزرگترین نیاز امروز جامعه اسلامی است. عالمان و انسان های اندیشمند باید بکوشند علم را در مسیر خدمت به مردم، تقویت ایمان و ساختن آیندهای روشن به کار بندند تا هم مصداق واقعی «عالِم عامل» باشند و هم الگو برای دیگران.