<

منتشر شده در : 1404/02/03

باز دید ها:16

برگزاری نشست علمی« نقش امام صادق(ع) در گسترش علوم اسلامی(تفسیر و علوم قرآن)» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست علمی تحت عنوان« نقش امام صادق(ع) در گسترش علوم اسلامی(تفسیر و علوم قرآن)» روز سه شنبه تاریخ 1404/2/2 با حضور اساتید و دانشجویان در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار گردید.

کارشناسان این نشست علمی آقایان احمدذبیح افشاگر و سرور حسینی و دبیر علمی آن آقای کاظم علی حیدری بودند.

نشست با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس بعد از طرح موضوع توسط دبیر علمی، آقای افشاگر در رابطه با گسترش علوم اسلامی از جمله تفسیر قرآن کریم توسط امام صادق(ع) توضیح دادند، ایشان در ابتدا در مورد شخصیت امام صادق (ع) از دیدگاه دانشمندان اهل سنت نکاتی را بیان کردند و از جمله دیدگاه امام اعظم ابوحنیفه را در مورد شخصیت امام مطرح نمودند که گفت: «من از امام صادق (ع) عالم تر و فقیه تر ندیدم».

آقای افشاگر سپس به نقش امام در مورد گسترش علم تفسیر پرداخته و گفتند: امام صادق (ع) با تأسیس حوزه‌های علمیه و تربیت شاگردان برجسته، به گسترش دانش و معارف اسلامی کمک شایانی کرد. حضرت با استفاده از روش‌های علمی و منطقی، به تبیین مفاهیم قرآنی پرداختند و با تحلیل آیات و ارائه تفسیرهای جامع، درک عمیق‌تری از متون دینی را به جامعه اسلامی معرفی کردند.

ایشان افزود: یکی از ویژگی‌های برجسته امام صادق (ع) این بود که ایشان توانستند ارتباط بین علوم مختلف را برقرار کنند و به پژوهش‌های علمی در عرصه‌های مختلف بپردازند. این ارتباط باعث شد که تفسیر قرآن نه‌تنها به‌عنوان یک علم مستقل، بلکه به‌عنوان بستر و مبنای مطالعات دیگر علوم نیز مورد توجه قرار گیرد. در نتیجه، امام صادق (ع) به توسعه تفسیر قرآن کمک کرد و بسیاری از شاگردان ایشان توانستند به نگارش تفسیرهای مهم و متنوعی بپردازند که تا به امروز نیز مورد استفاده محققان و علاقمندان به علوم دینی قرار می‌گیرد.

آقای افشاگر بیان کردند که امام صادق(ع) با تفسیر به رای مبارزه نموده و شیوه صحیح تفسیر را آموزش دادند و همچنان حضرت با پاسخ به شهبات قرآنی در گسترش علوم اسلامی و تفسیر قرآن نقش بارزی را داشتند.

در ادامه اقای سرور حسینی پیرامون نقش امام صادق(ع) در گسترش علوم قرآنی توضیح دادند، ایشان گفتند: در دوره امامت امام صادق (علیه السلام ) مسلمانان بیش از پیش به علم و دانش روی آوردند و در بیشتر شهرهای قلمرو اسلام به ویژه در مدینه، مکه، کوفه، بصره و ... مجالس درس و مناظره های علمی دایر و از رونق خاصی برخوردار گردید، در این زمان با استفاده از فرصت به دست آمده امام صادق(علیه السلام ) توانست نهضت علمی فرهنگی پدرش امام باقر(علیه السلام ) را ادامه داده و علوم و معارف قرآنی را بیان کرده در همه جا منتشر کند.

ایشان در ادامه به مهمترین فعالیت های امام صادق(ع) در گسترش علوم قرآنی اشاره نموده و گفتند: امام صادق(ع) فعالیت های مهمی در نشر و گسترش علوم قرآنی انجام داده اند، از جمله:

1- آموزش علوم قرآنی و تربیت شاگردان برجسته در زمینه علوم قرآنی

2-مبارزه با تفسیر به رای

3-تأکید بر جاودانه بودن قرآن کریم

4- آموزش ۴۰ روش صحیح تفسیر آیات متشابه و ارجاع متشابه به آیات محکم

5-آشنا کردن با آیات ناسخ و منسوخ

6- جامعیت قرآن.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28