منتشر شده در : 1404/02/01
باز دید ها:29
برگزاری نشست فرهنگی- تبیینی «تأثیر ظاهر بر باطن و بر عکس» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
نشست فرهنگی- تبیینی«تأثیر ظاهر بر باطن و بر عکس» روز شنبه تاریخ 1404/1/30 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی با ارائه آقای محمدعارف صداقت برگزار گردید.
ایشان در ابتدای سخنان خویش با تمسک به حدیثی از امام علی(ع) گفتند: امیر مومنین حضرت علی(ع) می فرماید: «مَنْ كَانَتِ اَلْآخِرَةُ هَمَّهُ كَفَاهُ اَللَّهُ هَمَّهُ مِنَ اَلدُّنْيَا وَ مَنْ أَصْلَحَ سَرِيرَتَهُ أَصْلَحَ اَللَّهُ عَلاَنِيَتَهُ وَ مَنْ أَصْلَحَ فِيمَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اَللَّهِ أَصْلَحَ اَللَّهُ فِيمَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اَلنَّاسِ؛ هر كه همتش سراي باز پسين باشد خداوند نياز دنياي او را تامين كند؛و هر كه باطن خويش بپالايد خداوند ظاهرش را اصلاح نمايد؛و هر كه ميانه خود با خدا را بهبود بخشد خداوند ميانه او و مردم را نيكو گرداند.».
آقای صداقت در توضیح حدیث گفتند: این حدیث دارای معانی عمیق و مهمی است که به اصول زندگی انسان و روابط او با خدا و دیگران اشاره میکند. در ابتدا به مبحث آخرت میپردازد و بیان میکند که اگر کسی در زندگی خود همواره به آخرت خود فکر کند و آن را در اولویت قرار دهد، خداوند مشکلات مربوط به زندگی دنیوی او را برطرف میکند. این به معنای آن است که توجه به آخرت و تلاش برای کسب رضایت خداوند میتواند موجب آسایش و آرامش در دنیا شود. سپس به اصلاح نیت و پنهانترین افکار افراد اشاره میکند. اگر کسی سعی کند با نیت خالص و درست در زندگی خود عمل کند و ضمیر خود را اصلاح کند، خداوند او را در جنبههای عمومی زندگیاش نیز موفق خواهد کرد. یعنی اگر در درون خود نیکخواه و صالح باشد، رفتار و ظاهر او نیز به خوبی منعکس خواهد شد.
در ادامه، در حدیث تأکید میشود که هر فردی که به اصلاح رابطهاش با خدا بپردازد و در پی نزدیک شدن به او باشد، خداوند او را در ارتباط با دیگران نیز موفق میسازد. این به معنای آن است که اگر انسان در تعاملات خود با خدا و اقداماتش نیت خالص داشته باشد، این تأثیر مثبت به روابط او با دیگران نیز سرایت میکند.