منتشر شده در : 1404/01/05
باز دید ها:46
برگزاری جلسه تفسیر قرآن کریم در ماه مبارک رمضان در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
جلسه تفسیر قرآن کریم در ماه مبارک رمضان روز سه شنبه تاریخ 1404/1/5 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای مولوی قانت برگزار گردید.
ایشان در تفسیر سوره بقره آیات 1 و 2 جامعیت قرآن عظیم الشان را مورد بحث قرار داده و گفتند: خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: « ذَلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ؛ اين كتاب با عظمتي است كه شك در آن راه ندارد، و مايه هدايت پرهيزكاران است»
ایشان افزود: این آیه در قرآن کریم به طور کلی به معرفی قرآن و ویژگیهای آن اختصاص دارد. در این آیه، چند نکته مهم مطرح شده است: اول: ذَلِكَ الْكِتَابُ: اشاره به قرآن دارد. واژه "الکتاب" نشاندهنده جامعیت و کمال این کتاب آسمانی است. دوم: لَا رَيْبَ فِيهِ: این عبارت به مفهوم بیاشکال و بدون تردید بودن قرآن اشاره میکند. قرآن متنی است که به هیچ وجه در آن شک و شبههای وجود ندارد و دستورالعملهای الهی به وضوح در آن بیان شدهاند. سوم: هُدًى لِلْمُتَّقِينَ: به معنای راهنمایی و هدایت برای پرهیزگاران است. "متقین" به افرادی اطلاق میشود که از نافرمانی خداوند دوری میکنند و در رفتار و کردار خود بر پایه تقوا و پرهیزگاری عمل میکنند.
آقای قانت بیان داشتند: این آیه برحق بودن و جامعیت قرآن تاکید میکند و آن را راهنمایی برای کسانی معرفی میکند که به تقوا و رعایت اصول اخلاقی پایبند هستند. این آیه به عنوان معرفی قرآن به عنوان یک کتاب الهی و راهنما برای زندگی انسانی در نظر گرفته میشود. هدف قرآن، هدایت مردم است و اگر به مسائلى از قبیل خلقتِ آسمانها و زمین و گیاهان و حیوانات و... اشاره کرده به خاطر آن است که توجّه مردم به آنها، موجب توجّه به علم و قدرت و حکمت خداوند گردد.