منتشر شده در : 1403/12/05
باز دید ها:63
برگزاری نشست فرهنگی- تبیینی« سرباز عقل» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
نشست فرهنگی- تبیینی« سرباز عقل» روز شنبه تاریخ 1403/12/4 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای سیدحسن آقا حسینی برگزار گردید.
ایشان در ابتدای سخنان خویش حدیثی از امام صادق(ع) را قرائت نموده و گفتند: امام صادق علیه السلام می فرماید: «الْجِهَادُ وَ ضِدَّهُ النُّکُولَ» یکی از عساکر و سربازان عقل، جهاد است و ضد آن نکول به معنای سستی و سرباز زدن و ترک جهاد است.
ایشان افزود: معنای لغوی جهاد یعنی هر نوع تلاش و کوشش برای انجام کار ولی در اصطلاح دینی (قرآن و سنت) به معنای مبارزه در راه خداوند متعال است. بر اساس آیه «إِنَّ اللَّهَ اشْتَرى مِنَ ٱلْمُؤْمِنِينَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ ٱلْجَنَّةَ ... (توبة۱۱۱)» خدای متعال از مسیر جهاد، خریدار جان و مال مردم است تا در عوض به آنان بهشت برین را ارزازنی دارد.
آقای حسنی بیان کرد: انواع جهاد را می توان به چند بخش تقسیم نمود، از جمله:
1. جهاد اصغر (جهاد نظامی و دفاعی) که با خستیهای بدنی و جسمانی انجام می شود. بر اساس فرمایش پیامبر اکرم(ص): إِنَّ أَبْوَابَ الجَنَّةِ تَحْتَ ظِلَالِ السُّيُوفِ (صحیح مسلم، ج ۳) دروازه های بهشت زیر سایه شمشیر مجاهدین است.
2. جهاد مالی (انفاق در راه خدا):
3. جهاد کبیر (مبارزه علمی، فکری، فرهنگی و تبلیغی): طبق آیه شریفه «فَلَا تُطِعِ ٱلْكافِرِينَ وَ جَهِدْهُم بِهِۦ جِهَادًا كَبِيرًا»(فرقان: ۵۲)/ و فرمایش امام علی(ع): «أَفْضَلُ الجِهَادِ كَلِمَةُ حَقٍّ عِنْدَ سُلْطَانٍ جَائِرٍ»(کنز العمال) از نظر فکری و در مقابل کفار و حاکمان ستمگر باید مبارزه فرهنگی و علمی و تبلیغی نمود.
4. جهاد اکبر (مبارزه با هوای نفس و دوری از گناهان و معاصی): پیامبر اکرم (ص) در برگشت از یکی از جنگ ها فرمود: ما از جهاد کوچکتر برگشتیم تا به جهاد بزرگتر بپردازیم؛ گفته شد: جهاد اکبر چیست؟ فرمود جهاد و مبارزه با نفس ( رَجَعْنَا مِنَ الجِهَادِ الأَصغَرِ إِلى الجِهَادِ الأَكبَرِ، قِيلَ: وَ مَا الجِهَادُ الأَكبَرُ؟ قَالَ: جِهَادُ النَّفسِ(بحار، ج۱۹)/
بر اساس آیه شریفه «وَ أَمَّا مَنْ خافَ مَقامَ رَبِّهِ وَ نَهَى النَّفْسَ عَنِ الْهَوى فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِيَ الْمَأْوَى(نازعات۴۰-۴۱) کسی که از خداوند بترسد و نفس خویش را از تبعیت هوا و هوس بازدارد، منزلگاهش بهشت خواهد بود.