منتشر شده در : 1403/12/04
باز دید ها:38
برگزاری نشست فرهنگی- تبیینی« تغییر انسان در سه موقعیت» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
نشست فرهنگی- تبیینی« تغییر انسان در سه موقعیت» روز پنجشنبه تاریخ 1403/12/2 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی با ارائه آقای عبدالعلی حسنی برگزار گردید.
ایشان با بیان حدیثی از امام علی(ع) گفتند: امام علی عليه السلام می فرماید: «المَرءُ يَتَغَيَّرُ في ثَلاثٍ : القُربِ مِنَ المُلوكِ ، و الوِلاياتِ ، و الغَناءِ من الفَقرِ ، فمَن لَم يَتَغَيَّرْ في هذهِ فهُوَ ذو عَقلٍ قَويمٍ و خُلقٍ مُستَقيمٍ؛ انسان در سه جا عوض مى شود: نزديكى به شاهان، زمامدارى، و توانگر شدن بعد از نادارى. هر كه در اين سه جا عوض نشود، از خردى استوار و خويى راست و درست برخوردار است»(غرر الحكم: 2133.)
امام على عليه السلام: این سه شرایط شامل نزدیکی به قدرت و مقامهای بالا (مُلوک)، داشتن مسئولیتهای اجتماعی (وِلايات)، و ثروت و دسترسی به منابع مالی (غَناء) هستند. به عبارت دیگر، وقتی فردی به منابع قدرت، مسئولیتهای اجتماعی و ثروت نزدیکتر میشود، احتمالاً خصوصیات و رفتارهای او نیز تغییر میکند و ممکن است دچار غرور، خودبینی یا تغییر اصول اخلاقی شود.
آقای حسنی گفتند: اما اگر کسی در مواجهه با این شرایط تغییر نکند و همچنان به اصول اخلاقی و عقلانی خود پایبند باشد، نشانهای از عقل سلیم و اخلاق نیکو در اوست. او توانسته از تأثیرات منفی این شرایط مصئون بماند و هویت واقعی خود را حفظ کند. به این ترتیب، این حدیث نه تنها به توصیف شرایط تأثیرگذار بر انسانها میپردازد، بلکه بر لزوم ثبات اخلاقی و عقلانی در مواجهه با چنین شرایطی تأکید میکند و نشان میدهد که انسانهای بااخلاق و باعقل همواره توانایی حفظ ارزشها و اصول خود را دارند، صرف نظر از فشارها و تغییرات محیطی.