منتشر شده در : 1403/11/24
باز دید ها:45
برگزاری نشست فرهنگی- تبیینی«وقایع و سختی های دوران غیبت کبری » در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
نشست فرهنگی- تبیینی تحت عنوان« وقایع و سختی های دوران غیبت کبری» روز سه شنبه تاریخ 1403/11/23 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای سیدجمال الدین موسوی برگزار گردید.
نشست فرهنگی- تبینی تحت عنوان« وقایع و سختی های دوران غیبت کبری» روز سه شنبه تاریخ 1403/11/23 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای سیدجمال الدین موسوی برگزار گردید.
ایشان گفتند: «عَنْ الأصْبَغِ بْنِ نَبَاتَةَ عَنْ أَمِيرِ ٱلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ ٱلسَّلَامُ أَنَّهُ ذَكَرَ ٱلْقَائِمَ عَلَيْهِ ٱلسَّلَامُ فَقَالَ: أَمَا لَيَغِيبَنَّ حَتَّىٰ يَقُولَ ٱلْجَاهِلُ: مَا لِلَّهِ فِىٰٓ ءَالِ مُحَمَّدٍ حَاجَةٌ؛ از اصبغ بن نباته نقل شده است که امیرالمؤمنین علیه السلام روزى حضرت قائم علیه السلام را یاد کردند و فرمودند: آگاه باشید! او غیبتى (طولانى) خواهد داشت به گونه اى که نادانان (به مصالح الهى) بگویند: خداوند را در آل محمدصلى الله علیه و آله برنامه اى نیست.یعنى افراد نادان به جهت طولانى شدن دروه غیبت از ظهور آن حضرت مأیوس و ناامید خواهند شد (کمالالدین، ج۱ ص۳۰۲ ح۹)
آقای موسوی بیان داشت: بحث از منجی در ادیان الهی یکی از مباحث مهم و جدی است که در اسلام با عنوان مهدویت شناخته می شود. روایات مختلفی از جانب راویان مسلمان اعم از شیعه و اهل سنت در منابع روایی پیرامون مهدی (ع) نقل شده است. در جوامع روایی شیعه این روایات شامل مسائل و موضوعات مختلفی است که «مصائب و سختیهای دوران غیبت» از جمله آنهاست. از جمله این روایات روایت اصبغ ابن نباته از امیرالمؤمنین (ع) است. بر اساس این روایت «عَنْ الأصْبَغِ بْنِ نَبَاتَةَ عَنْ أَمِيرِ ٱلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ ٱلسَّلَامُ أَنَّهُ ذَكَرَ ٱلْقَائِمَ عَلَيْهِ ٱلسَّلَامُ فَقَالَ: أَمَا لَيَغِيبَنَّ حَتَّى يَقُولَ ٱلْجَاهِلُ: مَا لِلَّهِ فِى ءَالِ مُحَمَّدٍ حَاجَة» حضرت علی با اشاره به غیبت امام مهدی علیهالسلام میفرمایند که آن حضرت به زودی غیبت خواهند کرد. در دوران غیبت، برخی افراد نادان و جاهل به قدری از حقیقت دور خواهند شد که ممکن است حتی بگویند: "چه نیازی به خاندان پیامبر (ص) برای خدا وجود دارد؟" این سخن به نوعی اشاره به انکار یا بیتوجهی به ضرورت وجود امامان معصوم است و نشاندهندهی سوءفهم و کجفهمیهای افراد است که در غیبت امام مهدی پیش خواهد آمد. عالمان و اندیشمندان شیعه در طول تاریخ برای آمادگی جامعه شیعه تلاش های گسترده ای انجام دادند. خوانش روایات در باب غیبت، فعالیت اجتماعی، رفع شبهات، تدوین کتاب های مختلف در باب غیبت از آن جمله است. درباره غیبت تا کنون کتب مختلفی تدوین شده است که برخی به دست ما رسیده و برخی در دسترس نیست. فضل بن شاذان نیشابوری، کراجکی و... از جمله عالمان شیعه هستند که کتبی را در باب غیبت نوشتند اما امروزه در دسترس نیست اما کتب مهم کمال الدین و تمام النعمه نوشته شیخ صدوق، الغیبه نعمانی، الغیبه طوسی از جمله کتبی است که خوشبختانه در طول سده های متمادی مورد استفاده عالمان و اندیشمندان شیعه بوده و در این منابع به چیستی غیبت حضرت و ادله عقلی و نقلی و تاریخی مبنی بر حقیقت غیبت و لزوم تاب آوری مؤمنان و منتظران در عصر غیبت اشاره شده است.