منتشر شده در : 1403/09/12
باز دید ها:33
برگزاری نشست فرهنگی- تبیینی«مفهوم و اهمیت دنیا از دیدگاه صدیقه طاهره(س)» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
نشست فرهنگی- تبیینی«مفهوم و اهمیت دنیا از دیدگاه صدیقه طاهره(س)» روز یکشنبه تاریخ 1403/9/11در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای شایان برگزار گردید.
ایشان گفتند: حدیث «الهی اصلح لی دینی، الذی هو عصمه امری، فاصلح لی دنیای التی فیا معاشی، واصلح لی آخرنی التی الیها معادی، واجعل الحیاه زیاده لی من کل خیر، واجعل الموت راحه لی من کل شر» از حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) نشاندهندهای عمیق از نگرش اسلامی به ارتباط دین، دنیا و آخرت است. در این دعا، ابتدا درخواست اصلاح دین مطرح میشود که به معنای تقویت پایههای ایمان، عمل به قواعد شرعی و رشد معنوی است. دین بهعنوان عصمت و محافظ در زندگی انسان شناخته میشود و اصلاح آن، سلامت فکری و اخلاقی فرد را تضمین میکند. سپس به اصلاح دنیا و معیشت اشاره میشود، که نشاندهنده اهمیت زندگی مادی و معنوی است. حضرت فاطمه(س) در این دعا از خداوند می خواهد تا زندگی را سرشار از خیر و نیکی کند، به طوری که در آن رفاه و آرامش برقرار باشد. در نهایت، درخواست میشود که مرگ بهعنوان آرامشی از مشکلات و بلایا تلقی شود، که نشاندهنده آمادگی برای پذیرش آخرت و ایمان به پاداشهای الهی است.
ایشان افزود: «دین» و «دنیا» و «آخرت»، جلوه گاه حضور معنادار انسان در جهان هستی است. بعضی در اعتقادات به بیراهه می روند حتی تا حد شرک و کفر، گروهی برای رسیدن به دنیا دست به هر کاری می زنند حتی گناه. گروهی هم در پی لذتها و خوشی هایند حتی به قیمت باختن آخرت و تباه کردن سرنوشت و دچار شدن به عذاب ابدی.
آقای شایان در اخیر گفتند: اگر «دین» کسی اصلاح شود، دچار بی دینی و انحراف فکری و عقیدتی نمی شود، و اگر دنیای کسی اصلاح شود، معاشی سالم که زمینه ساز معاد مطلوب است، خواهد داشت و اگر آخرت کسی اصلاح شود، اسیر دنیا نمی شود و به فکر آبادانی آخرت خواهد بود. این سه خواسته ی مهم و سرنوشت ساز به زندگی و مرگ انسان جهت و معنا می دهد.