منتشر شده در : 1403/09/07
باز دید ها:36
برگزاری نشست فرهنگی- قرآنی«راهکارهای عملی برای رسیدن به تقوای الهی» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
نشست فرهنگی- قرآنی«راهکارهای عملی برای رسیدن به تقوای الهی» روز سه شنبه تاریخ 1403/9/6در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای محمد اسحاق ذاکری برگزار گردید.
آقای ذاکری با استناد به آیه شریفه «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثِیراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَ لاتَجَسَّسُوا وَ لایَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضاً أَ یُحِبُّ أَحَدُکُمْ أَنْ یَأْکُلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَیْتاً فَکَرِهْتُمُوهُ وَ اتَّقُوا اللّهَ إِنَّ اللّهَ تَوّابٌ رَحِیمٌ؛ اى کسانى که ایمان آورده اید! از بسیارى از گمانها بپرهیزید، چرا که بعضى از گمانها گناه است; و (هرگز در کار دیگران) تجسس نکنید; وهیچ یک از شما دیگرى را غیبت نکند، آیا کسى از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد؟! (بیقین همه) شما از این امر کراهت دارید; تقواى الهى پیشه کنید که خداوند توبه پذیر و مهربان است»، بر رعایت دستورات الهی در بعد عبادی و اخلاق فردی و اجتماعی تاکید کردند.
ایشان افزود: خداوند منان با اینکه به اسرار مایان علم و آگاهی دارد از عیوب ما چشم پوشی می کند و بر اساس صفت ستار العیوب خود عیب های بندگانش می پوشاند به ما هم دستور داده است که نسبت به بندگانش گمان بد و سوء ظن نداشته باشیم و هچنین تجسس و از غیبت پرهیز نماییم.
آقای ذاکری گفتند: پایان آیه دعوت به تقوا و پرهیزگاری است. در واقع، عدم ارتکاب به این گناهان میتواند نشانهای از تقوای فردی باشد و در این داد و ستدها، همواره خداوند به عنوان توبهپذیر و رحیم یاد میشود، به این معنا که هرکسی میتواند با توبه به درگاه الهی برگردد و مورد رحمت قرار گیرد.