<

منتشر شده در : 1403/08/30

باز دید ها:4

برگزاری نشست فرهنگی- تبیینی«عذاب برای افراد بخیل» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست فرهنگی- تبیینی«عذاب برای افراد بخیل» روز سه شنبه تاریخ 1403/8/29در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای غلام علی احمدی برگزار گردید.
ایشان در ابتدای سخنان خویش حدیثی از فاطمه زهرا(س) قرائت نموده و گفتند: حضرت فاطمةُ(س) فرمود: «قالَ لی أبی رَسولُ اللّهِ(ص): إیاک وَالبُخلَ؛ فَإِنَّهُ شَجَرَةٌ فِی النّارِ وأغصانُها فِی الدُّنیا، فَمَن تَعَلَّقَ بِغُصنٍ مِن أغصانِها أدخَلَهُ النّارَ؛ پدرم رسول خدا(ص) به من فرمود: مبادا بخل بورزی؛ چرا که بخل، درختی است در آتش [دوزخ] که شاخه هایش در دنیا هستند و هر کس به شاخه ای از شاخه های آن از آن در آویزد، او را به آتش، وارد سازد».
آقای احمدی افزود: نکات قابل توجه در خصوص حدیث شریف:
الف) بخل یعنی توانمندی خویش را در اختیار دیگران قرار ندادن است. از فرموده پیامبرگرامی اسلام(ص) به خوبی روشن می¬شود که بخل در ابعاد مختلف اقتصادی، عاطفی و علمی می¬تواند وجود داشته باشد.
ب) عوامل پیدایش بخل عبارتند از: نادانی و جهل، ترس از تهیدستی، تکبر و تفاخر و احساس بی نیازی از خدا
ایشان پیرامون پیامدهای بخل گفتند: بخل پیامدهای زیادی دارد از جمله:
1.  دوری از خدا و مردم؛ زیرا بخیل با توجه به عوامل پیدایش بخل، دارای ضعف ایمان است چرا که خداوند در سوره اسراء، آیه 31 رزق و روزی انسان¬ها را تضمین نموده و بشر جاهلیت را از کشتن اولا بخاطر تهیدستی منع می¬کند. همچنین در سوره اسراء آیه 37 از تکبر و تفاخر منع می¬کند. با وجود دستورات صریح خداوند بر عدم انجام قتل از ترس تهیدستی و عدم رفتار متکبرانه، اگر کسی بخل بورزد دارای ایمان ضعیف است و از خداوند دور می¬شود. بدون شک مردم نیز نگاه¬شان به انسان¬های توامند بخیل، نگاه بدبینانه است و از تعامل با آن¬ها دوری می¬کنند.
2. عدم مشورت با بخیل: توصبه شده است که با انسا¬ن¬های بخیل مشورت نکنید؛ زیرا آن¬ها با تفکر و ایده¬های خودشان مشورت می¬دهند
3. آرامش نداشتن: بخیل با این تفکر که مبادا دارایی¬هایش از دست نرود همواره در امواج متلاطم ناآرامی سیر می¬کند و همیشه ناآرام و مضطرب است.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28