<

منتشر شده در : 1403/08/15

باز دید ها:8

برگزاری نشست فرهنگی – بصیرتی «تاثیر فقر و تنگدستی» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

شست فرهنگی- بصیرتی با عنوان« تاثیر فقر و تنگدستی» روز دوشنبه تاریخ 1403/8/14 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای علی نقی عرفانی برگزار گردید.
ایشان در سخنان خویش با تمسک به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام(ص)، گفتند: حضرت محمد(ص) می فرماید: «کاد الفقر أن یکون کفرا؛ فقر، انسان را در آستانه کفر قرار می دهد»
ایشان افزود: فقر و دست‌تنگى براى مسلمان آنقدر زشت و خطرناك است كه انسان را به كفر مى‌كشاند زيرا فقير و تنگ‌دست وقتى حال زار خود و خانواده‌اش را مى‌بيند به شدت متأثر مى‌شود و صبر و بردبارى را از كف مى‌دهد و چه بسا دست به دزدى و خيانت بزند و به ستمگران بپيوندد به همين جهت پيشوايان به ما اعلام خطر كرده‌اند.
آقای عرفانی گفتند: این حدیث هشدار می‌دهد که فقر می‌تواند موجب ناامیدی، بی‌اعتمادی و انحراف افراد از اصول اخلاقی و دینی شود. افراد فقیر به دلیل مشکلات مالی ممکن است به راه‌حل‌های نادرست و غیرمجاز متوسل شوند و این انحرافات به دوری از ارزش‌های اسلامی و انسانی منجر شود. همچنین، فقر معمولاً فرد را به وابستگی به دیگران وادار کرده و استقلال فکری و عملی او را تهدید می‌کند. این حدیث از سوی پیامبر، دعوتی است به توجه به مسائل اجتماعی و اقتصادی و ترویج همبستگی بین افراد جامعه تا از تبعات منفی فقر بر روحیه و ایمان پیشگیری شود. 
ایشان بیان کردند: ائمه معصومین(ع) همواره به مسلمانان توصیه نمودند که در تلاش برای کاهش فقر و کمک به نیازمندان کوشا باشند تا جامعه‌ای عادلانه و پایدار بسازند از سوی دیگر انسان مومن تلاش نماید که با برنامه ریزی دقیق و رفتار سنجیده از مهلکه فقر خود را دور کند.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28