<

منتشر شده در : 1403/08/09

باز دید ها:59

برگزاری نشست فرهنگی – تبیینی «علم مفید» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست فرهنگی- تبیینی با عنوان« علم مفید» روز سه شنبه تاریخ 1403/8/8 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای محمدعارف صداقت برگزار گردید.
ایشان با تمسک به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام گفتند: قَالَ النَّبِيُّ (ص): نَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ عِلْمٍ‏ لَا يَنْفَعُ‏ وَ هُوَ الْعِلْمُ‏ الَّذِي يُضَادُّ الْعَمَلَ بِالْإِخْلَاصِ؛ به خدا پناه می‌بریم از دانشى كه سود نمی‌بخشد و آن دانشى است كه دشمنِ عملِ خالصانه باشد».
آقای صداقت افزود: این حدیث به معنای درخواست پناه از خداوند است نسبت به علمی که سودی ندارد. این حدیث از پیامبر اسلام (ص) به ما می‌آموزد که علم باید به‌گونه‌ای باشد که اصول اخلاقی و عملی را در زندگی بهبود ببخشد و بینش‌های مفیدی برای فرد و جامعه فراهم کند.
آقای صداقت گفتند: در این حدیث، پیامبر (ص) به ما هشدار می‌دهند که دانشی که به عمل و اخلاص نمی‌انجامد، بی‌فایده است. علم باید ما را به سمت کردار نیک، بهبود جامعه، و تقویت روحیه اخلاقی راهنمایی کند. اگر علمی تنها در حد نظری باقی بماند و در عمل به کار گرفته نشود، اثر مثبتی نخواهد داشت و حتی ممکن است به آسیب‌ها و انحرافات منجر شود. از این رو، این حدیث تأکید می‌کند که در جستجوی دانش و علم، باید به سودمندی و کارایی آن توجه داشته باشیم و هدف از کسب علم را تقویت ایمان و عمل صالح قرار دهیم. به همین دلیل است که علم مفید، علم معطوف به عمل و پیروی از اصول اخلاقی است که موجب رشد فردی و اجتماعی می‌شود.
از این حدیث چنین استنباط می شود که مسلمانان باید همواره در پی کسب دانشی باشند که نه تنها آنها را آگاه کند، بلکه به آنها کمک کند تا در زندگی خود عملی درست و با اخلاص داشته باشند و به جامعه‌ای بهتر و سالم‌تر خدمت کنند.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28