<

منتشر شده در : 1403/07/25

باز دید ها:37

برگزاری نشست فرهنگی – تبیینی «أهمیت علم و دانش» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست فرهنگی- تبیینی« أهمیت علم و دانش» روز سه شنبه تاریخ 1403/7/24 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای محمد علی نظری برگزار گردید.
ایشان در سخنان خویش حدیثی از امام علی(ع) قرائت نموده و بیان کردند: امام علی(ع) می فرماید: «دانش، سلطنت و اقتدار است، هر كس آن را به چنگ آورد، مي‌تواند غلبه پيدا كند و هر كس آن را نجوید و به دست نیاورد بر او غلبه پيدا مي‌كنند». 
ایشان افزود: از این حدیث شریف چند نکته‌ای مهم قابل استنباط است:
1.  اهمیت داشتن قدرت و اقتدار است. از این فرمایش گهربار حضرت به روشنی استفاده می‌شود که فرد یا جامعه‌ای ضعیف، شرایط پیشرفت و بقا را از دست می‌دهد. شاید به همین جهت است که قرآن کریم به مسلمانان و امت اسلامی دستور می‌دهد: «وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةࣲ وَمِن رِّبَاطِ ٱلۡخَيۡلِ تُرۡهِبُونَ بِهِۦ عَدُوَّ ٱللَّهِ وَعَدُوَّكُمۡ وَءَاخَرِينَ مِن دُونِهِمۡ لَا تَعۡلَمُونَهُمُ ٱللَّهُ يَعۡلَمُهُمۡۚ؛ یعنی: و در برابر آنان آنچه در قدرت و توان داريد از نيرو [و نفرات و ساز و برگ جنگى] و اسبان ورزيده [براى جنگ] آماده كنيد تا به وسيلۀ آنها دشمن خدا و دشمن خودتان ودشمنانى غير ايشان را كه نمى‌شناسيد، ولى خدا آنان را مى‌شناسد بترسانيد.» (انفال: 60)
2.  اساس و عامل اصلی قدرت، اقتدار و عظمت، علم و دانش است. ما وقتی می‌توانیم در عرصه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، نظامی و غیره پیشترفت کنیم که از لحاظ علمی پیشرفت کرده باشیم؛ بدون توسعه و توانمندی علمی پیشرفت در سایر زمینه‌‌ها از قبیل «آب در هاون کوبیدن» است.
3. از مقدمات لازم و ضروری پیشرفت و قدرت علمی، بنیان‌گذاری، پایش و اصلاح مداوم نظام تعلیم و تربیت است. 
آقای نظری در اخیر گفتند: جامعه وقتی به اقتدار و عظمت دست پیدا می‌کند که به پیشرفت علمی رسیده باشد و به صورت مداوم در عرصه علم پیشرفت کند و پیشرفت علمی متوقف بر پایه‌ریزی نظام تعلیم و تربیت خلاق و آفرینشگر است؛ بنابراین، پایه‎های قدرت و اقتدار یک ملت و جامعه در نهاد تعلیم و تربیت آن ساخته می‌شود.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28