<

منتشر شده در : 1403/07/23

باز دید ها:29

برگزاری نشست فرهنگی – تبیینی «تاثیر فقر در زندگی انسان» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست فرهنگی- تبیینی« تاثیر فقر در زندگی انسان» روز یکشنبه تاریخ 1403/7/22 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای سیدنقی موسوی برگزار گردید.
ایشان در ابتدای سخنان خویش حدیثی از امام علی(ع) که به پسرش حسن بن علی(ع) فرمایشاتی در مورد فقر داشته بودند را قرائت نموده و گفتند: قال علی (ع) لابنِهِ الحسنِ (ع): «لا تَلُمْ إنسانا يَطلُبُ قُوتَهُ، فَمَن عَدِمَ قُوتَهُ كَثُرَت خَطاياهُ. يابُنَيَّ، الفقيرُ حَقيرٌ لا يُسمَعُ كلامُهُ، ولا يُعرَفُ مَقامُهُ، لو كانَ الفَقيرُ صادِقا يُسَمُّونَهُ كاذِبا ،ولو كانَ زاهِدا يُسَمُّونَهُ جاهِلاً. يابُنَيَّ، مَن ابتُلِيَ بالفَقرِ فقدِ ابتُلِيَ بأربَعِ خِصالٍ: بالضَّعفِ في يَقينِهِ، والنُّقصانِ في عَقلِهِ، والرِّقَّةِ في دِينِهِ، وقِلَّةِ الحَياءِ في وَجهِهِ، فَنَعُوذُ باللّه  مِن الفَقرِ؛ یعنی: امام علی (ع) به پسرش حسن علیهم السلام فرمود: كسی راكه در پی روزی است، سرزنش مكن؛ كه هر كس بی روزی مانَد، خطاهایش بسیار می شود. فرزندم! آدم فقیر، حقیر است. سخنش خریدار ندارد و مقام و مرتبتش شناخته و دانسته نمی شود. فقیر اگر راستگو باشد، او را دروغگو می‌نامند و اگر زاهد و دنیاگریز باشد، نادانش می‌خوانند. فرزندم! هر كه به فقر گرفتار آید، به چهار خصلت مبتلا شود: به سستی در یقین وكاستی در خِرد و شكنندگی در دین و كمی شرم و حیا در چهره».
آقای موسوی در ادامه گفت: این حدیث به تأمل عمیق در وضعیت فقر و تبعات آن می‌پردازد. در این حدیث، امام علی (ع) تأکید می‌کنند که انسان‌هایی که در جستجوی تأمین معیشت خود هستند، نباید مورد سرزنش قرار گیرند، زیرا فقدان منابع مالی می‌تواند آن‌ها را به خطاهای بیشتری وادارد. 
ایشان افزود: به عبارت دیگر، فقر نه تنها بر وضعیت اقتصادی فرد تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند بر اعتقادات، عقل، دین و حتی عزت نفس او نیز تأثیر منفی بگذارد. امام علی (ع) ویژگی‌هایی از قبیل ضعف در ایمان، نقصان در عقل و رقت در دین را به عنوان پیامدهای فقر ذکر می‌کنند، و در نهایت به دعا و پناهندگی به خداوند از فقر اشاره دارند. این حدیث نشان‌دهنده عمق نگرانی اهل بیت (علیهم‌السلام) نسبت به وضعیت اجتماعی و معنوی فقراست و بر ضرورت همدلی و حمایت از آنان تأکید می‌کند.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28