منتشر شده در : 1403/07/18
باز دید ها:134
برگزاری نشست علمی «ویژگی های مدیر موفق در سازمان آموزشی» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
نشست علمی تحت عنوان« ویژگی های مدیر موفق در سازمان آموزشی» روز شنبه تاریخ 1403/7/14 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی برگزار گردید.
در این نشست علمی آقایان محمدعارف صداقت و مرتضی مطهر کارشناسان و آقای محمدی دبیر علمی بود.
نشست با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس آقای صداقت در رابطه با ویژگی های مهارتی یک مدیر موفق آموزشی صحبت نموده و گفتند: سه ویژگی مهارتی در مدیر آموزشی لازم و ضروری است:
الف) مدیر موفق اهل مشاوره است، کسی که موضوع مدیریت او انسان است و هدف مدیریت او پیشرفت انسان است، باید اهل مشورت و مراجعه به افراد خبره و متخصص باشد.
ب) مدیر موفق از تجارب مثبت دیگران بهره می گیرد، تجارب دیگران منابع ارزشمندی برای پیشرفت در کار سازمانی به ویژه در سازمان آموزشی است.
ج) مدیر موفق پرتلاش است، بدون تلاش کسی بجایی نمی رسد، قرآن کریم در این مورد فرموده است: «لیس للانسان الا ماسعی» یعنی: «برای انسان عایدی جز تلاش وی نمی باشد».
د) مدیر موفق دارای طرح، ایده و فکر خلاق است.
در ادامه آقای مطهر در رابطه با ویژگی های ضروری برای یک مدیر موفق آموزشی توضیح داده و گفتند: ویژگی های زیادی برای مدیر شایسته در سازمان آموزشی لازم است اما چهار مورد از این ویژگیها دارای اهمیت بیشتر است.
ویژگی اول مهارت رهبری است، مهارت های رهبری موجب می شود که انسان بتواند برای تمام افراد مرتبط با سازمان آموزشی، الهام بخش باشد و بتواند آینده را برای یادگیرندگان نشان بدهد. دومین ویژگی مهارتی یک مدیر موفق استفاده از مهارت ارتباطی است، مدیری که به همه افراد و اشخاص به رغم تفاوت دیدگاه و موقعیت، ارتباط سالم و مفیدی برقرارکند، شایستگی آن را دارد که تضادها را کاهش داده یا کلا از بین برده و همه را به سوی اهداف سازمانی جهت دهد و هدایت کند.
سومین ویژگی مهارتی یک مدیر موفق آموزشی تصمیم گیری به موقع است، مدیر در هر لحظه نیاز به تصمیم گیری دارد، او زمانی موفق است که بتواند ابعاد و پیامدهای تصمیم خود را بسنجد و فواید تصمیم خود را نشان بدهد.
چهارمین ویژگی مهارتی مدیر موفق خلاقیت و نوآوری است، خلاقیت هزینه های مدیریتی را کاهش داده و راه بهتری برای استفاده خوب از منابع را فراهم می آورد.