<

منتشر شده در : 1403/07/11

باز دید ها:236

برگزاری نشست علمی« نقش بازاریابی در رشد اقتصادی با تأکید بر اقتصاد افغانستان» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست علمی تحت عنوان« نقش بازاریابی در رشداقتصادی با تأکید بر اقتصاد افغانستان» روز دوشنبه تاریخ 1403/7/9 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و دانشجویان برگزار گردید.
در این نشست علمی آقایان غلام علی احمدی، عطاء الله فکوری و سجاد رضایی کارشناسان و آقای حسن خاوری دبیر علمی بود.
نشست با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس آقای احمدی اهمیت فعالیت های بازاریابی در شرایط امروز را مورد بررسی قرار دادنده و گفتند: محیط سازمان های بر خلاف گذشته که محیط ساده و ثابت بود، محیط پیچیده به حساب می آید زیرا رقابت شدید و تنوع طلبی زیاد است. بعد از انقلاب صنعتی سازمان های بزرگ تأسیس شد و با ایجاد سازمان های بزرگ اقتصادی و تولیدی، تنوع طلبی زیاد و رقابت افزایش یافت و این وضعیت اهمیت فعالیت های بازاریابی را چند برابر نموده است.
ایشان با بررسی پیامدهای مثبت و منفی انقلاب صنعتی بیان داشتند: انقلاب صنعتی دارای پیامدهای مثبتی از جمله: افزایش قدرت تولید بشر و تخصصی شدن کارها بود و از سوی دیگر دارای پیامدهای منفی مانند به وجود آمدن اختلاف طبقاتی و بی توجهی به جنبه های عاطفی بشر را به میان آورد.
در ادامه آقای عطاءالله فکوری اهمیت بازاریابی را بررسی نموده و اظهار داشتند: موفقیت مالی سازمان ها در اغلب مواقع به توان بازاریابی بستگی دارد، حتی اگر بازاریابی به اندازه تولید اهمیت نداشته باشد کمتر از آن نخواهد بود...
ایشان در ادامه عوامل مهم در بازاریابی را برشمرده و بیان کردند: در بازاریابی عوامل زیادی درگیر است اما مهمترین عوامل در بازاریابی عبارت است از: محصول، قیمت، تبلیغات، مکان، جایگاه سازی و افراد.
سپس آقای سجاد رضایی در رابطه نقش بازاریابی در رشد اقتصادی افغانستان را توضیح داده و گفتند: بازاریابی نقش حیاتی در رشد اقتصادی افغانستان ایفا می‌کند و به عنوان ابزاری موثر برای تسهیل ارتباطات بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان عمل می‌کند.
ایشان افزود: در یک کشور در حال توسعه مانند افغانستان، بازاریابی نه تنها به ارتقاء محصولات و خدمات کمک می‌کند، بلکه انگیزه‌ای برای افزایش تقاضا و رشد فروش ایجاد می‌نماید. این فرآیند می‌تواند باعث جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و حمایت از مشاغل محلی شود. با توجه به چالش‌های موجود در اقتصاد افغانستان، از جمله نبود زیرساخت‌های مناسب و نوسانات سیاسی، استفاده از استراتژی‌های بازاریابی خلاقانه و مؤثر می‌تواند به بهبود بازارهای محلی و افزایش دسترسی به بازارهای جهانی کمک کند.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28