منتشر شده در : 1403/06/05
باز دید ها:82
نشست علمی «آثار و پیامدهای تربیتی شرکت در مراسم میلیونی اربعین حسینی در کشور عراق» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار شد.
نشست علمی تحت عنوا« آثار و پیامدهای تربیتی شرکت در مراسم میلیونی اربعین حسینی در کشور عراق» روز یکشنبه تاریخ 1403/6/4 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی برگزار گردید.
در این نشست علمی آقایان زکریا فصیحی و سیدآقا حسن حسینی کارشناسان و آقای سیدهادی صادقی نژاد دبیر علمی بود.
نشست با تلاوت آیات کلام الهی آغاز شد پس از طرح بحث توسط دبیر علمی آقای زکریا صحبت نمودند: وی زیارت همراه با معرفت را در زندگی انسان زائر دارای اهمیت دانست و به آثار فردی شرکت در راهپیمایی اربعین در زندگی زائر پرداخت. به گفتۀ وی چنانچه زیارت همراه با معرفت باشد ثمرات ذیل را در زندگی فردی زائر به بار میآورد:
1. تواضع: فصیحی در توضیح این ثمرۀ شرکت در پیادهروی اربعین گفت: زائر در مسیر تشرف به عتبات آدمهای بسیاری را میبیند که علیرغم داشتن جایگاه اجتماعی و اسم و رسم، متواضعانه به زائران سیدالشهدا خدمترسانی میکنند. این قبیل شخصیتها به الگوی عملی زائر تبدیل می شوند و زائر از عمل آنان الگوبرداری میکند.
2. آرامش مبتنی بر معنویت: فصیحی ضمن اشاره به مکاتب و نحلههای معنویتگرا در جهان معاصر گفت: زائر سیدالشهدا در مسیر پیاده روی آرامشی مییابد که مبتنی بر معنویت اصیل و قدسی است. این معنویت ناشی از ارتباط با موجودی ماورایی است که زائر میتواند با او ارتباط برقرار کند و او به دلیل بینیازی مطلق و عدم بخل، میتواند تمامی نیازهای زائر برآورده کند.
3. تهذیب نفس و خودسازی: فصیحی خودسازی و تهذیب نفس را از دیگر آثاری فردیای برشمرد که زائر میتواند آن را در زندگی خود ببیند. وی افزود: زائر سیدالشهدا در راهپیمایی اربعین به زیارت امامی میرود که از جاذبههای فریبندۀ دنیا گذشت و با خدا معامله کرد. زائران سیدالشهدا نیز سعی میکنند به این الگو تأسی کنند.
در ادامه آقای سید آقاحسن حسینی در باب آثار اجتماعی پیادهروی اربعین به ایراد سخن پرداخت. وی ضمن برشمردن دو معنای خاص و عام برای تربیت، موارد ذیل را به عنوان آثار اجتماعی اربعین برجسته کرد:
1. همبستگی: حسینی در این زمینه گفت: نمیشود میلیونها نفر با ملیتها و فرهنگهای مختلف در یک حرکت عظیم شرکت کنند اما هیچگونه همبستگی و احساس یگانگی میان آنان پدید نیاید. پیاده روی اربعین به عنوان یک بستر زمینۀ همبستگی ملیتها، فرهنگها و مردمان گوناگون را فراهم میکند.
2. ایجاد شور و شعور سیاسی: دکتر حسینی در این زمینه گفت: زائر سیدالشهدا توجه دارد که امام (ع) علیه ظلم و ستم قیام کرد. با این توجه زائر سیدالشهدا تلاش میکند ظالم زمانهاش را بشناسد و علیه او موضع بگیرد؛ چنانکه در راهپیمایی امسال فلسطین و غزه به عنوان مظلومان و رژیم صهیونیستی به عنوان ظالم زمان در ذهن و ضمیر زائران کربلا برجسته است و زائران از این رژیم اعلام برائت و تنفر میکنند و با مردم مظلوم فلسطین اظهار همبستگی و همدردی میکنند.
3. امر به معروف و نهی از منکر: به گفته دکتر حسینی، زائر امام حسین به این مسأله توجه دارد که قیام سیدالشهدا برای اصلاح امت و امر به معروف و نهی از منکر بود. زائر سیدالشهدا که خود را پیرو آن امام میداند، نمیتواند به زیارت سیدالشهدا برود اما از هدف قیام آن حضرت غافل باشد.