<

منتشر شده در : 1403/06/04

باز دید ها:89

برگزاری سمینار« آگاهی دهی از اضرار مواد مخدر و پیامدهای ناگوار استفاده از آن» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

سمینار «آگاهی دهی از اضرار مواد مخدر و پیامدهای ناگوار استفاده از آن » روز شنبه تاریخ 1403/6/3 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور بیش از 400 نفر از دانشجویان برگزار گردید.
سمینار با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس آقای سیدمحمدعالمی معاون علمی- تدریسی نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان ضمن عرض خوش آمد به تیم آگاهی دهی  مرکز 450 بستر تداوی معتادین جنگلک گفتند: استفاده از مواد مخدر پیامدهای جسمی، روانی و اجتماعی بسیار جدی و ناگواری به همراه دارد، بی شک اطلاع رسانی درباره عوارض و تبعات این مشکل خانمان‌برانداز می‌تواند یک روش مبارزه با مواد مخدر و نوعی پیشگیری از آن باشد.
ایشان افزودند: آگاهی دهی از اضرار مواد مخدر یکی از راهکارهای مهم مقابله با این آسیب اجتماعی است و در این روش باید افراد جامعه را با هشدارهای پزشکان و متخصصان نسبت به آسیب‌های ناشی از مصرف مواد مخدر آگاه کرد.
در ادامه صدیق الله کاکر متخصص اعصاب و روان در مورد معرفی برنامه ها و خدمات شفاخانه 450 بستر تداوی معتادین صحبت نموده و بیان کردند: آگاهی‌بخشی در مورد تاثیرات سوءمصرف مواد مخدر بر اندام‌های مختلف بدن می‌تواند، زنگ هُشداری برای معتادان باشد تا به اعتیاد خود پایان دهند، ضمن آن‌که افزایش آگاهی عموم مردم نسبت به مضرات مصرف مواد مخدر، می‌تواند به شکل‌دهی نوعی مانع و مقاومت اجتماعی برای گسترش این معضل اجتماعی در جامعه منجر شود.
سپس هوشمند قریشی مدیر عمومی کارمندان اجتماعی مرکز 450 بستر تداوی معتادین جنگلک در مورد اضرار مواد مخدر و تاثیرات آن بر زندگی اجتماعی و فردی صحبت نموده و گفتند: اعتیاد به مواد مخدر باعث آسیب های جسمی، روانی و اجتماعی بسیار می شود، ایشان آسیب های جسمی استفاده از مواد مخدر را چنین برشمردند:
1-مشکلات قلبی و عروقی: مصرف مواد مخدر می‌تواند منجر به فشار خون بالا، حملات قلبی و سایر مشکلات قلبی شود.
2-آسیب به کبد و کلیه‌ها: بسیاری از مواد مخدر می‌توانند به کبد و کلیه‌ها آسیب برسانند و عملکرد آن‌ها را مختل کنند.
3-نقص‌های سیستم ایمنی: مصرف مواد مخدر می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و فرد را در برابر عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر کند.
4- مشکلات تنفسی: استعمال مواد مخدر می‌تواند منجر به مشکلات تنفسی و آسیب به ریه‌ها شود.
ایشان در ادامه آسیب های روانی استفاده از مواد مخدر را بررسی نموده و بیان کردند:
1- افسردگی و اضطراب: بسیاری از مصرف‌کنندگان مواد مخدر دچار اختلالات ذهنی مانند افسردگی و اضطراب می‌شوند.
2-اختلالات روان‌پریشی: برخی مواد می‌توانند منجر به توهمات و اختلالات روان‌پریشی شوند.
3-فقدان تمرکز و حافظه: مصرف مواد مخدر می‌تواند بر تمرکز و حافظه تأثیر منفی بگذارد و یادگیری را دشوار کند، از جمله آسیب های روانی استفاده از مواد مخدر است.
آقای قریشی در ادامه پیرامون پیامدهای اجتماعی استفاده از مواد مخدر را بررسی نموده و گفتند: استفاده از مواد مخدر پیامدهای اجتماعی زیادی دارد از جمله پیامدهای اجتماعی استفاده از مواد مخدر می توان به:
1- اختلال در روابط اجتماعی: افراد معتاد همیشه با مشکلاتی در برقراری روابط با خانواده و دوستان مواجه می‌شوند.
2- از بین بردن کانون خانواده: افراد معتاد قادر به نگه داشتن نظم در خانواده خویش نیستند و ادر اکثر اوقات منجر به طلاب در خانواده می شود.
2- بیکاری و مشکلات اقتصادی: اعتیاد منجر به از دست دادن شغل و مشکلات مالی می شود.
3-جرم و جنایت: در برخی موارد، افراد معتاد ممکن است به فعالیت‌های غیرقانونی متوسل شوند تا هزینه مواد مخدر را تامین کنند، اشاره نمود.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28