منتشر شده در : 1403/06/03
باز دید ها:63
نشست علمی« خطبه حضرت امام سجاد(ع) در شام و نقش آن در بیداری مسلمانان» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان برگزار شد.
نشست علمی با عنوان« خطبه حضرت امام سجاد(ع) در شام و نقش آن در بیداری مسلمانان» روز پنجشنبه تاریخ 1403/6/1 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی برگزار گردید.
در این نشست علمی آقایان محمد عارف صداقت و استاد علیجان رحمانی یزدری کارشناسان و آقای دورانعلی محسنی دبیر علمی بود.
نشست با تلاوت قرآن کریم توسط آقای فصیحی آغاز شد و سپس آقای رحمانی یزدری درباره مفهوم بیداری توضیح داده و گفت: انسان ها دو دسته اند، دسته بیدار و دسته خواب و یا غافل، بعضی ها تعبیری دیگر دارند و میگویند دسته بیدار و دسته مرده و مرده های متحرک.
وی در ادامه به خصوصیات مردم و انسان بیدار اشاره نمود و گفت: انسان و مردم بیدار علامت و نشانه هایی دارد از جمله:
1.شناسایی سرمایه های زندگی: شخص و امت بیدار سرمایه و بنیادهای زندگی را خوب می شناسند بر خلاف انسان های غافل که این افراد زندگی مقلدانه و کورکورانه دارد.
2.استفاده درست از سرمایه ها: شخص بیدار و ملت آگاه از سرمایه های خود درست استفاده می کند و از امکاناتی که در اختیار دارد استفاده بهینه می نماید.
3.اولویت بندی در استفاده از امکانات: جامعه بیدار در استفاده از امکانات و سرمایه های خویش اولویت بندی می نمایند اما مردم ناآگاه و غافل چنین کاری نمیکنند.
4.تقویت سرمایه های ملی و فردی: فرد و مردم بیدار در حفظ سرمایه های بسیار تلاش می کنند، کوشش می نمایند که از داشته های خویش مراقبت نمایند همچنان انسان بیدار در سلامتی خود می کوشد.
5.کوشش در حفظ سرمایه ها: شخص بیدار تمام تلاشش را به خرج می دهد تا سرمایه اش را به آسانی از دست ندهد.
در ادامه آقای صداقت پیرامون محتوای خطبه حضرت زین العابدین (ع) در شام مطالبی را ارایه نمود و بعد از توضیح در باره محتوای خطبه مزبور، نقش آن را در بیداری مسلمانان مطالبی را یاد آور شد.
ایشان در بخشی از سخنانش گفت: خوب است اول به مساله روحی و روانی یک اسیر توجه نماییم، این کاروان به عنوان اسیر در جمع حاضرین قرار دارد که طبیعتا چنین افرادی از نظر روحی و روانی در شرایط خوبی قرار ندارد. دوم اینکه این اسرا به عنوان دشمن جنگی در میان حضار می باشد.
آقای صداقت در ادامه فرازی از خطبه حضرت زین العابدین(ع) را خوانده و گفت: حضرت امام سجاد(ع) در خطبه خویش فرمود: «ای مردم! من فرزند مکه و منایم، من فرزند زمزم و صفایم، من فرزند کسی هستم که حجر الاسود را حمل و در جایش نصب فرمود. من فرزند بهترین طواف و سعی کنندگانم، من فرزند بهترین حج گزاران و تلبیه گویان هستم، من فرزند آنم که بر براق سوار شد، من فرزند پیامبری هستم که در یک شب از مسجد الحرام به مسجد الاقصی سیر کرد، من فرزند آنم که جبرئیل او را به سدرة المنتهی برد و به مقام قرب الهی و نزدیکترین جایگاه مقام باری تعالی رسید».
ایشان گفت: این سخنان امام به قدری موثر بود که یزید دستور داد مؤذن، اذان بگو، ترسیده بود که اگر خطیب به سخنان خویش ادامه دهد، جو را عوض کند و جلسه را متشنج کند. موذن اذان گفت و رسید به اشهد ان محمد الرسول الله دو باره امام از فرصت استفاده نمود و گفت این محمد کیست؟ این محمد جد توست یا جد من؟ اگر جد من است چرا اهل بیتش را کشتی و اسیر کردی؟ و...
آقای صداقت در اخیر گفت: سخنان امام نقش بسیار موثری در بیداری مردم داشت و ذهن های خفته را بیدار کرد همچنان مردم غافل و خواب رفته را متوجه نمود.