<

منتشر شده در : 1403/05/25

باز دید ها:96

برگزاری کارگاه آموزشی« ارزشیابی نصاب تعلیمی» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

بر اساس درخواست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی برای برگزاری کارگاه های آموزشی ارتقای ظرفیت برای کارمندان ریاست نصاب تعلیمی آن اداره کارگاه آموزشی« ارزشیابی نصاب تعلیمی» با ارائه آقای محمدصادق عادلی برگزار گردید. 
آقای عادلی در این کارگاه در ابتدا تعریفی از نصاب تعلیمی و عناصر اساسی چهارگانه آن بیان کرده و گفتند: نصاب تعلیمی عبارت است از تهیه مواد درسی برمبنای محتوای دینی، روانشناختی و اجتماعی که اهداف، محتوا روش‌ها و ارزشیابی براساس نیازهای فردی و اجتماعی، طراحی وتدوین گردد. 
ایشان افزود: در تعریف ارزشیابی نصاب تعلیمی می توان گفت: عبارت از فرایند بررسی و شایستگی طراحی اهداف، محتوا و رو شهای برنامه درسی برای یادگیرنده و مدرس براساس ملاک‌ها و استانداردهای مورد توافق است.  
آقای عادلی اهمیت ارزشیابی نصاب تعلیمی را به کمک به تصمیم گیری مسئولان آموزشی در مورد معلّمان و مدرسان، کمک به معلّمان، کمک به دانش آموزان، کمک به بهبود برنامه درسی دانست.
ایشان در ادامه سطوح ارزشیابی در نصاب تعلیمی را توضیح داده و بیان کردند: ارزشیابی  نصاب تعلیمی در سطوح زیر انجام می شود؛ 1. درسطح یک صنف 2. در سطح گروه 3. درسطح محیط آموزشی (سطح منطقه آموزشی، سطح ولایت، در سطح ملّی)
آقای عادلی استانداردهای ارزشیابی نصاب تعلیمی را در استنادارد مفید بودن، استاندارد عملی بودن، استاندارد مناسب بودن، استاندارد دقیق بودن خلاصه نموده و گفتند: وقتی نصاب تعلیمی براساس این چهار استاندارد مورد ارزیابی قرار بگیرد می توان گفت که نصاب تعلیمی از شایستگی و کفایت برخوردار است و می تواند برای یادگیرنده، جامعه و ملّت اثر بخش و کارآمد باشد.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28