<

منتشر شده در : 1403/03/23

باز دید ها:45

برگزاری نشست علمی« نقش حج در تقریب مذاهب اسلامی» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست علمی« نقش حج در تقریب مذاهب اسلامی» روز چهارشنبه تاریخ 1403/3/23 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و دانشجویان برگزار گردید.

در این نشست علمی آقایان محمداسحاق ذاکری و روح الله روحانی کارشناسان و آقای زکریا فصیحی دبیر علمی بود.

نشست با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس آقای ذاکری به توضیح رویکردها و تفسیر¬های متعدد که از اتحاد اسلامی مطرح شده است پرداختند. ایشان پنج تفسیر و رویکرد موجود در این زمینه را اینگونه بیان کردند:

1.برگزیدن یکی از مذاهب اسلامی و رها کردن مذاهب دیگر؛

2.ادغام مذاهب اسلامی با حذف موارد اختلاف و اخذ مشترکات؛

3.ابداع مذهب جدید؛

4.کنار گذاشتن تمام مذاهب موجود و پیروی از سلف صالح اسلامی؛

5.حفظ مذاهب اسلامی و اخذ مشترکات و کنارگذاشتن موارد اختلاف آن¬ها.

وی در ادامه سخنان خود، مورد پنجم را به عنوان بهترین تفسیر از اتحاد و تقریب اسلامی بیان کردند.

آقای ذاکری افزودند: حج به عنوان یکی از پنج رکن اصلی اسلام، نقش بسیار مهمی در تقریب مذاهب اسلامی دارد. زیارت کعبه و انجام مناسک حج به عنوان واجبیتی برای هر مسلمان، باعث ایجاد رابطه مستقیم بین افراد از سراسر جهان اسلامی می‌شود. افراد از مختلف مذاهب و مذاهب اسلامی، هر ساله به کعبه مشرف می‌شوند و در این مکان مقدس، با یکدیگر تعامل دارند و از این راه، روحیه همبستگی و وحدت اسلامی تقویت می‌شود.

در ادامه آقای روحانی، نخست به بیان اهمیت حج از منظر آیات قرآن کریم پرداخته و بیان داشتند: لازمه برادری مورد اشاره در قرآن، الفت و محبت است که در مراسم حج به بهترین وجه به نمایش در می¬آید و شرکت کنندگان در این مراسم باید به آن اهتمام بیشتر بورزند.

وی در ادامه به کارآیی حج در تقریب بین مذاهب اسلامی پرداخته و زمینه آن را در تفاهم، وحدت کلمه و دشمن¬شناسی مشترک بیان کردند.

ایشان در اخیر بیان کردند: حضور افراد از مذاهب مختلف اسلامی در مکان‌های مقدس حج، این امکان را فراهم می‌کند که به اشتراک گذاشتن تجربیات و ارتباط مستقیم با یکدیگر، فضایی برای تحقق تعیین مصلحت‌های اسلامی و مشارکت در جهت تقویت اخلاق اسلامی و احترام متقابل فراهم شود. این تعاملات و تبادلات می توانند به توسعه یافته تر شدن ارتباطات میان مذاهب و استحکام کار نیکو و مسالمت‌آمیز در جوامع اسلامی کمک کنند.

این نشست همزمان به صورت آنلاین برای کاربران فضای مجازی پخش گردید.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28