منتشر شده در : 1403/03/26
باز دید ها:24
برگزاری نشست علمی« حج و مسأله فلسطین از منظر مقام معظم رهبری(مدظله)» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
نشست علمی با عنوان« حج و مسأله فلسطین از منظر مقام معظم رهبری(مدظله)» روز پنجشنبه تاریخ 1403/3/24 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد.
کارشناسان این نشست، آقایان عبدالعلی حسنی و محمدعلی نظری و دبیر علمی آن آقای دورانعلی محسنی بودند.
نشست با تلاوت آیات کلام الله مجید توسط آقای زکریا فصیحی شروع شد. ابتدا آقای عبدالعلی حسنی پیرامون رابطه میان حج و برخورد با دشمن صحبت نموده و گفتند: دین مبین اسلام دینی می باشد که دارای آموزه های مختلف است. از همان ابتدا به ابعاد مختلف حیات بشری توجه نموده است. آموزه های سیاسی، بخشی از آن است. اولین کار نبی مکرم اسلام(ص)، در مدینه تشکیل حکومت و پایه ریزی حاکمیت دینی بود. در کلیه ادوار تاریخ اسلام مساله سیاست بخشی از زندگی مسلمانان بوده است. البته در برهه ای از زمان عدهی خواستند دین را از سیاست جدا نمایند اما نشد. در حج مساله برائت از مشرکین از مهمترین بخش مناسک است. پیامبر اسلام(ص) در خطبه های گوناگون بعد سیاسی دین را مطرح ساخته است. برائت از مشرکین، وحدت مسلمین، لزوم نصیحت ائمه(ع) به مسلمین، تاکید بر حدیث ثقلین و راهنمای بشر در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی و مساله خلافت و جانشینی پیامبر(ص) در غدیر خم از مهم ترین مساله ای است که مطرح شده است.
وی در ادامه نگاه مقام معظم رهبری(مدظله) به مساله حج و فلسطین اشاره نموده و بیان داشتند: مقام معظم رهبری(مدظله) حج را رزمایش در مقابل دشمن تعریف میکند. ایشان به وحدت مسلمین و دوری از اختلاف مذهبی را در رأس مساله حج می داند. یکی از مسایلی که رهبری تاکید می کند برجسته سازی مسأله فلسطین و غزه است.
ایشان همچنین در بخشی از سخنانش گفت: مفهوم برائت مشرکین از منظر مقام معظم رهبری(مدظله) به این معنا است که تمام کسانی که در سنگر و جبهه کفر فعالیت می کنند منافقینی اند که در کشورهای اسلامی هستند، کسانی که به هرنحوی به جبهه کفر و رژیم غاصب کمک می کنند، هر کشوری که با رژیم غاصب رابطه اقتصادی، رابطه سیاسی و رابطه نظامی دارند از مشرکین محسوب می شوند که باید از آن تبری جست.
در ادامه آقای محمدعلی نظری جایگاه حج در نظریه اجتماعی مقام معظم رهبری(مدظله) را توضیح داده و گفت: مقام معظم رهبری(مدظله) در موضوعات خاص دیدگاه خاص و مخصوص به خود هم دارد.
آقای نظری در ادامه بیان داشتند: مقام معظم رهبری(مدظله) در توسعه سیاسی به نخبگان توجه ویژه و جدی دارد. ایشان معتقد است هرکس که در هر حوزه زندگی اجتماعی سرامد باشد و برجستگی داشته باشد نخبه است و نقش مهمی می تواند در توسعه کشور و از جمله بعد سیاسی داشته باشد.
آقای نظر در ادامه زندگی را به دو بخش شکلی و ساختاری و بعد محتوایی تقسیم نمود و گفت: مقام معظم رهبری(مدظله) حیات بشری را بعد محتوایی تبیین می کند. ایشان معتقد است موتور محرکه پیشرفت اگر قرار است روشن شود باید بعد فرهنگی و محتوایی بشر فعال گردد. اگر قرار است بخش محتوایی دستکاری شود باید محتوا را به سوی خدا (ج) سوق دهیم و حج از ابزاری است که می تواند این نقش را ایفا نماید. شروع حج تا ختم آن همه در راستای خدا(ج) و محور الهی است و حج مقبول هم حجی است که وحدت مسلمین، همفکری و تصمیم گیری مشترک، پیدا کردن مرهم و التیام زخم امت اسلامی و مساله فلسطین و غزه باشد.
این نشست همزمان به صورت آنلاین نیز پخش گردید.